У Кабміні заявили, що Путін мріятиме про Гаагу: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні заявили, що Путін мріятиме про Гаагу: з'явилося відео

У Кабміні заявили, що Путін мріятиме про Гаагу: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Україна виграє всі ініційовані нею справи проти Росії, а президента РФ Володимира Путіна чекає незавидна доля, заявив міністр юстиції Павло Петренко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео каналу 112.
"Я переконаний, що у всього цивілізованого світу немає ніяких сумнівів, що Росія є країною-агресором, що Росія є тією країною, яка грубо потопталася на світовому правопорядку", - сказав Петренко під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.
Він висловив переконання, що Україна виграє всі ініційовані нею справи проти Росії, що буде "частиною відповіді і відновлення справедливості, за якою кожен злочинець повинен понести відповідальність".
"І немає жодної людини в цьому світі, яка уникне цієї відповідальності", - заявив міністр.
Він також висловив переконання, що настане час, коли президент Росії Володимир Путін "мріятиме про Міжнародний кримінальний суд в Гаазі". "А закінчить він набагато гірше. Як десятки диктаторів", - сказав Петренко.
Говорячи про міждержавні справи України проти Росії, Петренко зазначив, що одна з них - це події на території Донбасу в 2014-2016 роках. "Ті численні факти порушень прав людини, масові вбивства, обстріли мирних територій, вбивства наших військовослужбовців, викрадення журналістів, волонтерів - вони були зафіксовані в великий скарзі, поданій до Європейського суду з прав людини", - сказав він.
Петренко додав, що ця скарга в доказах налічує понад 10 тисяч документів, свідчень, фото- і відеодоказів.
Міністр також нагадав, що в рамках системи безоплатної правової допомоги було вирішено створити "великий проект, який би допомагав українським громадянам подавати індивідуальні скарги проти російського агресора".
"Більше двох тисяч індивідуальних скарг українських громадян зараз подані до Європейського суду з прав людини. І ми будемо продовжувати надавати їм юридичну допомогу по кожній з цих справ, щоб зафіксувати в кожному маленькому випадку велике порушення прав людини з боку Російської Федерації і особисто тієї людини, яка винна в цих злочинах - президента Росії Путіна", - сказав Петренко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?