Україну змушують прогнутися на Донбасі: нардеп повідомив деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну змушують прогнутися на Донбасі: нардеп повідомив деталі

Україну змушують прогнутися на Донбасі: нардеп повідомив деталі
Джерело:  online.ua

Нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм розповів про цинічні умови, на яких Україні пропонують рухатися в рамках Мінських угод щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політика.
Найєм пояснив, що українській стороні запропонували внести зміни до Конституції одразу ж після відведення українських сил і озброєнь на відстані в 2 км від лінії розмежування, в той час як бойовики будуть роззброєні, але залишаться на позиціях.
"Україні пропонують почати виконання політичної частини Мінських угод за більш ніж дивної конфігурації заходів і кроків щодо забезпечення безпеки. Зокрема нам пропонують почати розгляд і прийняти закон про вибори на окупованих територіях, а також зміни до Конституції відразу після відведення військ на двокілометрову зону. При цьому в пропонованому варіанті немає пункту про виведення російської військової техніки і військ. Це пропонується компенсувати роззброєнням існуючого контингенту. При цьому сили ЗСУ пропонується «прибрати» в казарми, а військову техніку на окупованих територіях - не вивести! - а складувати в спеціально охоронюваних seal storages", - написав він.
Нардеп підкреслив, що в умовах нічого не говориться про контроль над російсько-українським кордоном ні Україною, ні спостерігачами СММ ОБСЄ, передбачений Мінською угодою.
"Додатковою умовою, звичайно ж, є перемир'я. Але при цьому - ніяких гарантій дотримання перемир'я, і ​​ні слова про наслідки для агресора в разі, якщо це перемир'я буде порушено", - підкреслив він.
"Продовження тиску на Україну в питанні виконання Мінських угод в нинішньому вигляді загрожує дестабілізацією ситуації в країні, наслідки якого ні європейці, ні американці вперто не хочуть усвідомлювати. Чесно кажучи, я здивований: наші партнери не бачать, не прогнозують, не розуміють настроїв, а іноді взагалі створюється відчуття, що сприймають наші застереження як перебільшення або метафору. Між тим, будь-які натяки на можливість голосування політичної частини Мінських угод в залі Верховної Ради може призвести не просто до протестів. Скажу прямо: на сьогоднішній день спроба продавити через парламент зміни в Конституції і закон про вибори на окупованих територіях без гарантій безпеки може призвести до протестів, провокацій, громадського протистояння, які так чи інакше делегітимізують парламент України і президента Петра Порошенка", - написав Найєм.
"Думаю, давно пора зрозуміти, що на дворі не 1994 рік. Другий трюк з Будапештським меморандумом - гарантіями на словах, не забезпеченими конкретними діями з боку партнерів - не пройде. (Нагадаю, що статус Будапештського меморандуму був куди вище Мінських угод - його офіційно і публічно підписували президенти чотирьох країн. А не лідери двох терористичних організацій, колишній президент України і посол Росії в Україні). Час або визнати провал Мінських угод з вини Росії; або шукати альтернативу. В іншому випадку, це відкрите згвалтування, яке ми не готові пробачити. Ні сьогодні, ні історично", - резюмував депутат.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про успішне розведення сил і засобів на Маріупольському напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?