В Україну повернулася інфляція: з'явилися сумні цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україну повернулася інфляція: з'явилися сумні цифри

В Україну повернулася інфляція: з'явилися сумні цифри

У вересні 2016 року в Україні зафіксували зростання споживчих цін на 1,8% в порівнянні з серпнем, і на 6,4% порівняно з початком року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Державної служби статистики України.


У порівнянні з попереднім місяцем, у вересні ціни на продукти харчування і безалкогольні напої виросли на 0,3%, на молоко і молочні продукти, м'ясо і м'ясопродукти, олію, сало, рис, яйця, соняшникову олію, хліб, - на 3,5 -0,5%, алкоголь, - 1,2%, тютюнові вироби, - 2,7%, взуття, - 10,8%, одяг, - 10%.


За рахунок підвищення тарифів на електроенергію на 27,8% у вересні в 2016 відбулося зростання тарифів на житло, воду, електроенергію і паливо на 3,7%.


При підвищенні вартості автомобілів на 3,2%, палива і масел, - на 0,8%, також відбулося зростання цін на транспорт в цілому, - на 0,7%.


Вартість вищої освіти зросла на 10,2%, середньої, - на 8,4%.


Впали в вересні ціни на продукти переробки зернових, - на 6,5%, на фрукти, овочі, цукор, рибу та продукти з риби, - на 3,1-0,3%.


При цьому, в серпні фіксувалася дефляція в 0,3%.


Як повідомляв ONLINE.UA, глава Національного банку України Валерія Гонтарєва заявила, що  до кінця 2016 року в Україні очікується споживча інфляція на рівні 12%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?