Стало відомо, коли в Україну прийде новий грип
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, коли в Україну прийде новий грип

Стало відомо, коли в Україну прийде новий грип
Джерело:  УНН

Завідуюча відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань Алла Мироненко розповіла, що в грудні в Україні з'явиться новий вірус грипу "Гонконг".


Про це вона заявила в ході брифінгу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.


"У цьому році українців "відвідає" новий вірус "Гонконг", який в 2014 році вперше був виявлений в Гонконзі. Для цього вірусу характерно, що він викликає більш інтенсивні епідемії", - сказала Мироненко.


За її словами, даний вірус зазвичай дає більше ускладнень, ніж інші, а в групу ризику перш за все входять люди похилого віку, діти до п'яти років і люди, які страждають хронічними захворюваннями. Пік вірусу доведеться на кінець січня-початок лютого.


"Орієнтовно, прийде він у грудні, але поки накопичиться кількість хворих в геометричній прогресії, то пік ми очікуємо після шкільних зимових канікул, тобто в кінці січня, а можливо на початку лютого", - додала лікар.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ООН заявили, що  рівень планової вакцинації в Україні є найнижчим у світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?