Розкрито один з російських сценаріїв перетворення України на федерацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Розкрито один з російських сценаріїв перетворення України на федерацію

Розкрито один з російських сценаріїв перетворення України на федерацію
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда вважає, що США хочуть якомога швидше стабілізувати  військовий конфлікт на Донбасі, і готові для цього дозволити Росії федералізувати Україну.


Про це він написав у статті для ONLINE.UA.


"США готові вимощувати для України дорогу в пекло компромісу з сепаратистами добрими намірами щодо збереження територіальної цілісності нашої країни. Вашингтон не лякає "особливий статус Донбасу", їх політики без сентиментів ставляться до перспектив примирення між громадянами України та жителями самопроголошених сепаратистських "республік". Вони наполягають на якнайшвидшому проведенні виборів на сході нашої країни, які дозволять якнайшвидше повідомити світовій спільноті про досягнення миру на Донбасі. При цьому кримське питання під час аргументації необхідності замиритись з Росією не звучить", - упевнений Магда.


На думку політичного експерта, Росія готова до такого сценарію і має розробки федералізації України руху "Український вибір", глава якого Віктор Медведчук неодноразово підкреслював свою зацікавленість в такому сценарії. Також  про "особливий статус для всієї країни" говорила нардеп від "Батьківщини" Надія Савченко.


"У схему децентралізації під зовнішнім управлінням можна внести багато моментів, які позбавлять державу стійкості. До того ж, будь-які поступки з боку президентської команди сепаратистам зажадають рішення Верховної Ради, в якій чимало охочих розігнати #зраду з максимальним резонансом. Важко повірити, що в Вашингтоні не знають про пов'язані з врегулюванням на сході України труднощі та ризики. Тому логіку дій Нуланд (помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, - ред.), яка пікла разом з Сурковим (помічник президента РФ Владислав Сурков, - ред.) отруєні "печеньки" для нашої країни, можна пояснити тільки національними інтересами Штатів", - йдеться в статті.


"Мораль виглядає очевидною: Києву не варто дегустувати дипломатичні "печеньки" від Нуланд і Суркова, хоч би якими привабливими вони не виглядали на перший погляд. Українському керівництву доведеться витримати серйозний тиск, але не переходити за позначені червоні лінії - відновлення контролю над кордоном, звільнення полонених і заручників і виведення всіх іноземних військ. В іншому випадку Україні доведеться несолодко", - резюмував Магда.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: Диявольська кухня: у Путіна і Обами готують Україні отруєні "печеньки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?