Названі найгарячіші точки Донбасу, де можуть поновитися великі бої
Категорія
Політика
Дата публікації

Названі найгарячіші точки Донбасу, де можуть поновитися великі бої

Названі найгарячіші точки Донбасу, де можуть поновитися великі бої

У  зоні АТО на Донбасі, попри оптимістичні заяви щодо розведення сторін  та значне зменшення кількості обстрілів українських позицій, зберігається напружена обстановка, а в декількох районах існує реальна небезпека відновлення масштабних боїв.

Про це розповів журналіст Юрій Бутусов, передає ONLINE.UA з посиланням на ZN.UA.

«На фронті існують усі передумови для початку бойових дій на окремих ділянках. Перш за все, зберігається напруженість і постійні перестрілки в районі Авдіївки», - переконаний він.
За його словами, «противника слід вибити з передмістя і взяти під контроль Ясинуватську розв'язку - це радикально змінить обстановку в даному районі: загроза для міста буде усунена, і одночасно ми ліквідуємо для противника можливість маневру по фронту в районі Донецьк-Горлівка, повністю перекриємо рокадну дорогу, що має важливе оперативне значення для російських військ».


«Тут "розведення" можна здійснити тільки силою. Тому що здати Авдіївку українські війська, зрозуміло, не можуть, а російські окупаційні війська, зрозуміло, в разі відходу, будуть змушені відкотитися до Ясинуватої. Росіяни хочуть зберігати загрозу для Авдіївки», - підкреслив він.


Ще одним проблемним районом є виступ лінії фронту в районі Слов'яносербська.


«У цьому районі під час "перемир'я" 2014 року противник захопив значну територію в районі 31-го і 32-го блокпостів. Цей виступ росіяни посіли за лінією, визначеної мінських угодами. І цей виступ створює загрозу для українського фронту. "Розведення" сторін тут в принципі неможливо - адже російське командування на цій ділянці порушило дипломатичні домовленості», - нагадав Бутусов.
Журналіст підкреслив, що «саме знаходження російських підрозділів на виступі - це вже порушення Мінських угод, і щоб забезпечити припинення вогню, тут доведеться домогтися відступу російських підрозділів».


«Також гарячою точкою залишається район Світлодарська та Дебальцевська дуга. Нагадаю, район Дебальцеве також, згідно Мінським угодами, повинен залишатися під українським контролем, але був захоплений російськими окупаційними військами. Бої в цьому районі не припиняються. Як тут влаштувати "розведення", якщо обстріли наших позицій ведуться постійно, а російські окупанти захопили велику територію за межами, визначеними мінських угодами», - додав він.
Бутусов зазначив, що «підрозділи 54-ї бригади в цій зоні регулярно вступають в вогневої контакт з противником, ні про яке" перемир'я "тут російські найманці і не думають».


«Постійні вогневі контакти і обстріли відбуваються в районі Горлівки. Противник не відмовляється від намірів відкинути наші підрозділи. Тривають бої в районі Зайцеве - контроль над цим селом і висотами в цьому районі має важливе оперативне значення», - заявив він.
Крім того, тривають і бойові дії в районі Широкино, «і російське командування продовжує обстріли і спроби прищепити наші бойові порядки силами невеликих груп піхоти».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше про  разведення сторін у Донецькій області говорив голова Донецьгої ОДА Павло Жебрівський, який підкреслив, що українські воїни негайно повернуться на покинуті позиції у разі необхідності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?