Смертельний ураган на Карибах: з'явилися нові відео і дані про загиблих
Категорія
Події
Дата публікації

Смертельний ураган на Карибах: з'явилися нові відео і дані про загиблих

Смертельний ураган на Карибах: з'явилися нові відео і дані про загиблих
Джерело:  online.ua

Число жертв  смертоносного урагану "Метью", який бушує у Карибському басейні, сягнуло 842 людей, ще 1,2 мільйона визнані постраждалими.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радио Свобода.

Серед найбільш постраждалих районів - західна частина острова Тибурон.
За даними ООН, в результаті урагану в тій чи іншій мірі постраждали 1,2 мільйона чоловік. Приблизно 350 тисяч постраждалих потребують термінової гуманітарної допомоги.


"Пошкоджені і зруйновані школи, лікарні, будинки, які служили тимчасовим притулком для постраждалих, цивільна інфраструктура. Серйозно пошкоджено систему електропостачання і водопостачання. Постраждалі райони зіткнулися з величезними проблемами", - заявила представник Управління ООН з координації гуманітарних питань в Гаїті Ензо ді Таран.



Також в ООН підрахували, що повені, викликані ураганом, затопили 1800 будинків, сотні будинків були серйозно пошкоджені або повністю зруйновані. Постраждалим доставляють продовольство, медикаменти, питну воду і забезпечують тимчасовим житлом.



У п'ятницю, 7 жовтня, Військово-морські сили США повідомили про відправку десантного корабля для допомоги постраждалим від стихії в Карибському басейні.
Судно доставить на Гаїті 300 військових, дев'ять транспортних вертольотів і гуманітарну допомогу.
Тим часом, ураган наближається до східного узбережжя США. З штатів Флорида, Джорджія і Південна Кароліна, де оголошений режим надзвичайного стану, вже евакуйовано близько двох мільйонів чоловік.


У Флориді закриваються урядові установи та учбові заклади.

Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше стало відомо про 340 жертвах смертоносного урагану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?