Олімпійська чемпіонка розповіла, як Україна втрачає спортсменів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпійська чемпіонка розповіла, як Україна втрачає спортсменів

Олімпійська чемпіонка розповіла, як Україна втрачає спортсменів
Джерело:  online.ua

Украинске фехтування у найближчому майбутньому, на думку олімпійської чемпіонки Пекіна, призера Олімпіад у Лондоні та Ріо-де-Жанейро Ольги Харлан, очікують скрутні часи, оскільки дитячо-юнацькі спортивні школи знаходяться в жалюгідному стані, і замінити нинішніх чемпіонів просто немає ким.
Про це вона розповіла в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Дуже складно зараз щодо цього (майбутнього українського фехтування - Ред.), тому що все починається з дитячого і юніорського віку. І зараз заміни немає. У жіночій шаблі я не бачу нам заміни взагалі. І тому у тренерів починається паніка», - зізналася вона.
Спортсменка додала, що в «останній рік-то, зрозуміло, всі засоби йдуть на ті команди, які потрапили на Олімпійські ігри».


«Федерація чомусь не звертає уваги на юніорські команди, на кадетські змагання. І це дуже погане рішення. Тому що діти, закінчуючи школу, не хочуть більше фехтувати, тому що у них немає стимулу», - заявила чемпіонка.


Харлан додала, що молодих спортсменів «не возять на змагання, або вони їдуть за свій рахунок, або вони вже думають про те, як перейти в іншу країну, багато хто думає, тому що пропонуються кращі умови, набагато кращі, ніж у нас, тому і немає росту».



«У нас багато хто виїхав за кордон тренувати, тому що у нас чомусь не хочуть тренувати. У нас недостатньо коштів для цього, у нас не дуже добре ставлення до тренерів. Тому у нас немає молодих тренерів, які зі свіжим поглядом можуть взяти ту ж кадетську збірну і тренувати. Це дуже погано», - підкреслила легенда українського спорту.
Також чемпіонка зазначила, що і «в рапірі немає результату, і немає нічого».
«Дайте мотивацію, змініть тренера - спортсмени в цьому не винні. Їх так навчили. Це тільки ми, жіноча шабля, можемо самі тренуватися », - резюмувала вона.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA — Олімпійська чемпіонка Харлан: коли немає перемог, про спортсменів в Україні забувають.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?