Грузини масово пішли голосувати на парламентських виборах: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Грузини масово пішли голосувати на парламентських виборах: з'явилося відео

Грузини масово пішли голосувати на парламентських виборах: з'явилося відео
Джерело:  ТАРС

У Грузії в 08:00 за місцевим часом (07:00 за Києвом) почалися парламентські вибори.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
У Грузії відкрилися 3645 дільниць для голосування. При цьому, як повідомляє видання Новини Грузія, спостерігачі неурядової організації «Міжнародне товариство за справедливі вибори» зафіксували 19 порушень виборчого процесу.
Представник НУО на брифінгу повідомив, що станом на 8:00 не готові до початку голосування були 4,2% дільниць, тоді як на минулих парламентських виборах в 2012 році цей показник становив 8,2%. Порушення були зафіксовані спостерігачами як при підготовці процесу голосування, так і після початку виборів.
Представникам іншої неурядової організації - «Справедливі вибори» - вдалося зафіксувати 17 порушень. Найсерйознішими порушеннями, виявленими спостерігачами, стали недопуск спостерігачів до відкриття дільниць і прихід на дільниць з агітаційним матеріалом.


Нагадаємо, що основна боротьба на виборах розгорнеться між правлячою партією "Грузинська мрія - Демократична Грузія", формальним лідером якої є грузинський прем'єр Георгій Квірікашвілі, і опозиційною політсилою Міхеїла Саакашвілі "Єдиний національний рух".
Голосування завершиться о 20.00 за місцевим часом. Волевиявлення буде вважатися таким, що відбулося при будь-якій явці виборців, число яких, за даними ЦВК, становить 3 млн 513 тис. 884 чоловік. Виборчі дільниці на парламентських виборах для громадян Грузії, які живуть за кордоном, відкрилися в 42 країнах за винятком Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі має намір побувати в Грузії після закінчення парламентських виборів, але працювати залишиться в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?