Суперечка Порошенка зі студентом: з'явився пронизливий коментар відомого бійця АТО
Категорія
Культура
Дата публікації

Суперечка Порошенка зі студентом: з'явився пронизливий коментар відомого бійця АТО

Суперечка Порошенка зі студентом: з'явився пронизливий коментар відомого бійця АТО

Суперечку президента України Петра Порошенка зі студентом Київського Національного університету імені Тараса Шевченка  про те, скільки триватиме АТО на Донбасі і коли на війну підуть діти глави держави, прокоментував легендарний український снайпер-доброволець, харківський суддя Олександр Мамалуй.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«... У ЗМІ вітчизняних обговорюється скубент. Студент, який запитав Президента за війну. Президента воюючої країни. Про війну. Який запитав. Цікавиться, значить, скубент. Як воно, там, з війною? На третьому році. Зацікавівся. Молодець який », - іронічно зазначив ветеран противостояниня у найбільш гарячих місцях Донбасу.
Як додав Мамалуй, в цій суперечці «є нюанс: бачив я студентів».


«У Пісках і у Донецькому аеропорті - серед правосеків. Серед польових волонтерів, постійно тягають допомогу на фронт (Аліна Михайлова - ми пам'ятаємо!). Серед солдатів першої і другої хвиль мобілізації ... » - перерахував він.


Також ветеран АТО пригадав і те, що «у Харкові, біля Університету, студентам поставлений пам'ятник - це пам'ятник Олесю Гончару, який кинув відстрочку на стіл воєнкома і пішов в 1941-му, його товаришам - Мірошнику, Епштейну, Стахову, Чижику, Абрамському, Пироженко, Ковальову, і сотням інших - тим, хто похєрив свою студентську бронь і пішов на німця ».


Як ілюстрацію він опублікував і фото харківського пам'ятника.


«Тим, хто ліг під Білою Церквою. Тим, хто поліг під Наро-Фомінськом. Тим, хто дійшов до Берліна ... Ті хлопці хотіли жити не менше, аніж ті, що живуть зараз. І батьки у них були, і дівчата. Але вони пішли - тому, що прийшов ворог, і його потрібно було зупинити», - заявив Мамалуй.
Український боєць переконаний, що саме тому зараз вчинком тих молодих людей захоплюються наступні покоління студентів.

«І ставлять їм пам'ятники. І йдуть назустріч ворогу. Ідуть, щоб убити його, коли він прийде. А скубент допитливий - нехай вчиться. На то йому і дана бронь від війни! », - саркастично додав він.


А на завершення учасник найбільш запеклих боїв на Донбасі написав пронизливі слова: «Але я вірю: серед тих застуджених, глушених мінами, котрі смалили одну за одною волонтерський "честер" пацанят-студентів з грудня 14-го, ще знайдеться хлопець, який напише коли-небудь щось схоже: "...Ще безтривожно ходять по місту ті, які вмиратимуть на рубежах, ітимуть в оточеннях, горітимуть у кремаційних печах концтаборів... Але, навіть гинучи, віритимем, що після нас буде інакше, і все це більше не повториться, і щаслива людина, розряджаючи останню бомбу в сонячний день перемоги, скаже: це був останній кошмар на землі...".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  під час зустрічі зі студентами Петро Порошенко дав їм незвичайну пораду щодо АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?