Потужний вибух в окупованій Макіївці: в мережі з'явилися скандальні деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Потужний вибух в окупованій Макіївці: в мережі з'явилися скандальні деталі

Потужний вибух в окупованій Макіївці: в мережі з'явилися скандальні деталі

Вибух російських боєприпасів в окупованій Макіївці

 міг статися через обстріл бойовиків ДНР.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Ігоря Мягченкова.


"Можливі причини вибуху: 1. У самій Макіївці тихо говорять про диверсантів, але джерело в МГБ ДНР спростувало цю версію, 2. Незадовго перед вибухом з Кіровського р-ну Донецька в бік Макіївки стріляла артилерія "визволителів". Можливий "шальний" снаряд. Той факт, що ЗМІ ДНР нічого не говорять про те, про що говорить весь Донецьк, побічно підтверджує саме цю версію. 3. Необережне поводження з боєприпасами. Мовчання ЗМІ ДНР може говорити і на користь цієї версії", - написав він.


За його словами, на складі могли зберігатися російські авіабомби.


"Характер вибуху говорить про те, що на складі МОГЛИ зберігатися російські авіабомби та/або вибухівка. Розльоту снарядів, патронів, мінометних мін, бойових зарядів ручних гранатометів і ПТУРС НЕ зафіксовано. Можливо також, що вибухнули протитанкові і протипіхотні міни, хоча сила ударної хвилі каже, швидше, на користь авіабомб", - зазначив журналіст.


Він також спростував інформацію сепаратистів про те, що під час вибуху складу боєприпасів постраждало безліч людей, 7 шкіл і 3 лікарні.


"Під час вибуху цивільне населення НЕ постраждало. На зупинці приблизно в 700 м від складу ударною хвилею поклало макіївців, що чекали гром. транспорт. Поклало в сенсі притиснуло до землі - не вбило й не поранило!!! Збило з ніг, якщо завгодно", - підкреслив журналіст.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?