Знайдено нове скупчення техніки бойовиків на Донбасі: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

Знайдено нове скупчення техніки бойовиків на Донбасі: з'явилися фото

Знайдено нове скупчення техніки бойовиків на Донбасі: з'явилися фото
Джерело:  InformNapalm

Аеророзвідка зафіксувала велике  скупчення російського озброєння бойовиків  в населеному пункті Врубівський Луганської області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  InformNapalm.


Ідентифіковано 8 одиниць САУ «Гвоздика» (122 мм) і 6 одиниць гаубиць Д-30 (122 мм).
"Умовно дану техніку можна класифікувати як дивізіон, який складається з 3-х батарей: 122 мм САУ «Гводзика» - 2 батареї (по 4 одиниці) і 1 батарея буксируваних 122 мм гаубиць Д-30 (6 одиниць)", - йдеться в повідомленні міжнародного розвідувального співтовариства.
Розвідники відзначають, що це вже четверте велике скупчення озброєння російських терористів, виявлене і ідентифіковане аеророзвідкою за останній тиждень на Донбасі. Раніше велике скупчення танків і САУ було зафіксовано в окупованому Донецьку всього в 15 км від лінії розмежування, танки фіксувалися в населеному пункті Роздольне (в 10 км від лінії), а також 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» в Новоазовську (в 17 км від лінії розмежування). Всі ці інциденти демонструють грубе порушення бойовиками домовленостей щодо відведення важкого озброєння за 25 км зону.
"У той же час варто відзначити, що зазначений в даному розслідуванні арт.дивізіон розміщений на відкритому майданчику в населеному пункті Врубівський, і хоча він знаходиться на відстані 30 км від найближчої точки лінії розмежування, це є важливим показником щільної насиченості окупованих територій російським озброєнням і технікою, яку РФ, ймовірно, не збирається виводити на свою територію", - зазначає InformNapalm.
Відзначається, що на сервісі супутникових знімків TerraServer вказаний артилерійський дивізіон потрапляє в поле зору починаючи з серпня 2016 року, на більш ранніх супутникових знімках місцевості він не фіксувався.
Як повідомляв ONLINE.UA, військовослужбовці української сторони Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню ( СЦКК) будуть цілодобово чергувати на позиціях в районі населеного пункту Петровське Луганської області, який в рамках розведення сил і засобів покинули бійці АТО.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?