Окупанти познущалися над кримськотатарськими дітьми: соцмережі вибухнули гнівом
Категорія
Події
Дата публікації

Окупанти познущалися над кримськотатарськими дітьми: соцмережі вибухнули гнівом

Окупанти познущалися над кримськотатарськими дітьми: соцмережі вибухнули гнівом
Джерело:  online.ua

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров розповів, як в  окупованому Криму  дітей змусили надіти футболки навиворіт, оскільки на них був герб кримських татар, що розгнівало користувачів мережі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політика.


Умеров розповів, що в населеному пункті Віліно Бахчисарайського району святкували день села. В рамках заходу місцевий дитячий танцювальний колектив "Мерджан" планував виступ в футболках з гербом кримських татар.


"Директор сільського "будинку культури" категорично заборонила дітям танцювати в футболках з кримськотатарським гербом (тайгою). Танцювали в футболках надягнутих навиворіт. Кримських татар, крім батьків дітей, що танцювали, в залі не було, а керівник колективу, розгубившись, не знала, що робити. На майбутнє порада: взагалі не брати участь в заходах окупаційної влади, а в даному випадку треба було відмовитися від виступу і піти з заходу...", - написав Ільмі Умеров.


Користувачі соцмереж обурилися такій новині. Так, в мережі згадали, що подібна ситуація вже відбувалася в селі Кутове в квітні 2016 року, коли дитячому ансамблю також заборонили виступати в футболках із зображенням кримськотатарського герба.




Soul Catcher: "Причому, піти показово голосно грюкнувши дверима..."


nf737373: "Не потрібно просто політизувати мистецтво, і тоді таких казусів не буде".


Inessa Sabashnikova: "Яка низисть. Чого ще очікувати від нелюдей? Терпіння і дітям, і батькам. Ніколи не забуду, як в Криму мені наші діти, кримськотатарські, привезли кавун, на якому вирізали "Слава Україні", і тайгу, звичайно. Кращий подарунок у моєму житті".


Ільдар Ібрагімов: "Тамга не є забороненою символікою, керівнику колективу необхідно було отримати письмову відмову від директора сільського будинку. Необхідно знати свої права, як корінного народу, а не плисти за течією. Закон був на вашому боці, а Ви їм не скористалися..."


Ірина Прокопюк: "Думаю, недалеко той час, коли тамгу на одязі змусять носити, як раніше, в Німеччині, змушували носити євреїв зірку Давида. У мене недобрі передчуття".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Верховний суд Росії заборонив Меджліс кримськотатарського народу як екстремістську організацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?