Вибори в Грузії: з'явилися екзит-поли, а на одній з ділянок розгорілося побоїще
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в Грузії: з'явилися екзит-поли, а на одній з ділянок розгорілося побоїще

Вибори в Грузії: з'явилися екзит-поли, а на одній з ділянок розгорілося побоїще
Джерело:  rustavi2.com

На одній з виборчих дільниць  в Грузії, де 8 жовтня проходили парламентські вибори, сталося зіткнення, в ході якого постраждало двоє людей.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеве видання Rustavi2.


Інцидент стався на 48 виборчій дільниці в населеному пункті Кізіладжгло на півдні країни, група невідомих нападників була озброєна камінням і палицями. У бійці брали участь близько 200 осіб, і для стабілізації обстановки довелося викликати спецназ і додаткові групи поліцейських.


В результаті події постраждали два спостерігача від опозиції. У мережі з'явилося відео нападу:



На даний момент виборчі дільниці вже закриті, і, за даними екзит-полів GFK, партія колишнього прем'єра Бідзіна Іванішвілі "Грузинська мрія" набрала 39,9% голосів виборців, у той час як заснована екс-президентом Грузії, чинним губернатором Одеської області Міхеілом Саакашвілі партія "Єдиний національний рух" набрала 32,74%.


Грузія Online відзначає, що бар'єр в 5% подолала ще одна партія, - "Альянс Патріотів", яка зібрала 5,76% голосів виборців. У той же час, "Лейбористська партія" набрала 4,21% голосів, а "Вільні демократи" - 3.21%.


Було опитано 10 тис осіб на 220 дільницях.


За результатами екзит-полів TNS, проведених на замовлення телекомпаній, що підтримують "Грузинську мрію", партія чинного прем'єра набрала 53,8% голосів виборців, у "Єдиний національний рух" - 19%.


Як повідомляв ONLINE.UA,  для голосування на парламентських виборах в Грузії відкрили 3645 виборчих дільниць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?