Росія в Радбезі ООН "закрила рот" Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія в Радбезі ООН "закрила рот" Франції

Росія в Радбезі ООН "закрила рот" Франції
Джерело:  РІА Новини

Росія наклала вето на резолюцію Франції про припинення вогню в Алеппо, яка розглядалася в ході екстреного засідання  Ради безпеки ООН під головуванням російської делегації.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


У підготовленому французькою стороною документі США та Росії пропонувалося в терміновому порядку відновити перемир'я в Алеппо, проте РФ запропонувала свій проект з виведення збройних загонів ісламістів зі східної частини Аллепо через "неприйнятність" резолюції Франції.


При цьому, резолюцію Франції підтримала Великобританія і США, за неї також проголосували 11 членів Радбезу, двоє утрималися, і тільки Венесуела і РФ були проти. Оскільки Росія є постійним членом РБ ООН, її голос рівносильний вето.


Відзначимо, що перед розглядом резолюції президент Франції Франсуа Олланд заявив, що держава, яка накладе вето на резолюцію про заборону польотів військової авіації над сирійським Алеппо, таким чином дискредитує себе в очах всього світу, передає "Радіо Свобода".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше держсекретар США  Джон Керрі назвав дії Росії в Сирії військовим злочином і закликав до його розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?