Екс-"беркутівець" розкрив одну з таємниць розстрілу на Майдані
Категорія
Події
Дата публікації

Екс-"беркутівець" розкрив одну з таємниць розстрілу на Майдані

Екс-"беркутівець" розкрив одну з таємниць розстрілу на Майдані
Джерело:  online.ua

Колишній співробітник спецроти "Беркут" Віктор Шаповалов, який брав участь у  розстрілі Майдану в лютому 2014 року, розповів, якими кольорами беркутівці позначали свої підрозділи.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналістки Дарини Безродної.


"Це беркутівці з жовтими пов'язками стріляють в бік мітингувальників (учасників Революції гідності) в лютому 2014 року. Генеральна прокуратура потім виявила, що з" жовтими стрічками "були спецназівці з штурмової роти київського "Беркута", - написала журналістка.


"Поруч з ними беркутівці з червоними пов'язками. Раніше громадськість не знала, до якого підрозділу вони належать. На цьому тижні один з обвинувачених почав говорити. І наговорив багато. Віктор Шаповалов називав прізвища колег, які отримували помпові рушниці, розповідав про патрони зі свинцевою картеччю, які видавали його колегам. А ще він назвав кольори, якими беркутівці, які з'їхалися на Майдан "виконувати свій обов'язок по захисту громадян", позначали свої підрозділи", - додала Безродна.




Шаповалов сказав, що беркутівцям наказали носити пов'язки ще в грудні, коли вони стояли біля Адміністрації президента.


Про те, ким були беркутівці з червоними пов'язками, журналістка обіцяла розповісти сьогодні ввечері в своїй програмі на "5 каналі".


Як повідомляв ONLINE.UA, в понеділок, 3 жовтня,  екс-боець "Беркута" з Харкова Віктор Шаповалов в судеі визнав свою провину і вибачився.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?