У Києві ветерани АТО і оркестр провели незвичайну акцію: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві ветерани АТО і оркестр провели незвичайну акцію: опубліковано відео

У Києві ветерани АТО і оркестр провели незвичайну акцію: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У Києві пройшов документальний перформанс, в рамках якого десять ветеранів АТО під акомпанемент військового оркестру розповідали свої особисті історії участі у  війні на Донбасі  і повернення до мирного життя.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео Військового телебачення України.


Акцію організувало Міністерство закордонних справ України разом з громадськими організаціями. Виступи учасників АТО спостерігали українські громадські та політичні діячі, іноземні дипломати, побратими оповідачів. "Основна мета, - дослідити і представити образ сучасного українського ветерана, зрозуміти, як далі знаходити точки дотику в цивільній реальності. І на чому вона буде побудована, - залежить тільки від нашої готовності чути, розуміти і приймати один одного", - прокоментувала захід заступник керівника ГО "Побратими" Івона Костіна.


"Люди повертаються, але повертаються тільки фізично. І іноді дуже важко буває налаштуватися на громадянське суспільство. Ми підтримуємо цих ветеранів, і робимо тренінги для ветеранів та членів сімей по психо-соціальній адаптації", - розповів один з учасників проекту, ветеран АТО Андрій Козінчук .


"Люди, які повертаються з війни, - вони інші. Але вони нормальні. І вони мають неоціненний багаж, який може бути використовувати в умовах, які ми бачимо", - додав інший учасник АТО Ігор Холодило.


Ветерани розповіли, що після служби в АТО хтось пішов реалізовувати дитячі мрії, хтось вчиться на держслужбовця, щоб міняти країну на краще, а хтось вже змінює маленькі, але важливі речі навколо себе. Відзначимо, виступав і  ветеран, який, повернувшись із зони АТО на Донбасі, відкрив власну справу і став продавати зручну чоловічу білизну.


Відео: YouTube/Військове телебачення України


Як повідомляв ONLINE.UA, також в мережі стало відомо про  ветеранів АТО, які відкрили піцерію після повернення до спокійного життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?