Ядерна війна Путіна і США: в Росії дали новий прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Ядерна війна Путіна і США: в Росії дали новий прогноз

Ядерна війна Путіна і США: в Росії дали новий прогноз
Джерело:  Ехо Москви

Російська журналістка Юлія Латиніна, коментуючи  указ президента РФ Володимира Путіна про припинення угоди Росії і США про утилізацію надлишкового збройового плутонію, сказала, що ця заява в очах західних політиків не виглядала як ультиматум, а озвучені Росією умови комічні і не ведуть до ядерної війни.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ехо Москви".


"Ніхто на Заході і не сприйняв це як ультиматум, висунутий Росією. Все так і писали:" Росія вийшла з договору ". Що там ще були якісь зовсім комічні умови, не помітили, тому що з тим же успіхом Росія могла зажадати від Барака Обами роздягнутися догола, посипати голову попелом і, взагалі, весь Сенат щоб з'явився в російське посольство з мотузками на шиї, "а ось якщо він відмовиться, то ми ... то ми ... то у нас у всіх закусочних буде подаватися" Обама у фритюрі "- як вже подається", - сказала Латиніна.


За її словами, ніхто ядерну війну починати не збирається, натомість Кремль просто розганяє інформацію про те, що його технології нібито кращі за американські.


"І, власне, чим пояснити поведінку Кремля? Ось мій друг Антон Носик написав, що ця фантастична історія, коли у відповідь за можливі наслідки для друзів Путіна нам погрожують розпочати ядерну війну. Але ядерну війну все-таки, - писав Носик, - раніше якось передбачалося починати за світлі ідеали комунізму, а ось тепер просто за вілли в Ніцці і все таке інше. Насправді, там історія більш прозаїчна, приземлена. Ніхто ядерну війну не збирається починати. А, власне, що таке цей договір? Він не має ніякого відношення до договору про обмеження стратегічних озброєнь, згідно з яким ми як повинні були мати з американцями разом по 1500 боєголовок на брата приблизно, так і будемо продовжувати мати. Він має відношення тільки до того збройового плутонію, який достатній для того, щоб спорядити аж 17 тисяч боєголовок, який згідно з договором про СНО виявляється надлишковим", - зазначила журналістка.


"Вся ця історія - що у нас є реальна висока технологія крутіша за американсьу. Природно, ніхто не знає подробиць. Може бути, вона там з великою кількістю порушень техніки безпеки, може, там щось уже було, може бути, ми тільки модернізували, але тим не менше, ми побудували за 250 мільйонів доларів те, на що американці повинні були витратити 50 мільярдів, так і не вирішивши проблеми", - додала вона.


Латиніна також сказала, що після розриву договору з США є тільки два варіанти розвитку подій.


"Подивимося, які були у нас варіанти дій. Ну, напевно, два. Перший варіант: якщо, дійсно, у нас є технології, а у американців немає, можна було сказати: "Хлопці, давайте ми вам продамо технологію за 2 "ярда" , якщо ви такі дурні? ». Добре, припустимо, це технологія завтрашнього дня. Той, хто їй володіє, володіє всім ринком майбутнього. У цьому я сумніваюся, тому що, як я вже сказала, ринок заточений під уран", - підкреслила вона .


"Ну, добре. Другий варіант: Американці, якщо ви такі дурні, ну давайте нам ваш збройовий плутоній, ми його переробимо паливо. Зрозуміло, що відносини між нашими країнами зараз не такі, щоб переробити американський збройовий плутоній. Але такими ці відносини зробили не США. і, мені здається, що ці два варіанти упущені, і про них ніхто навіть не задумався. Це набагато гірше характеризує Росію, навіть гірше, ніж ось цей поставлений ультиматум. Тому що саме, коли відносини між країнами взаємодовіри і взаємозалежності, тоді і виникає синергія ", - резюмувала журналістка.


Як повідомляв ONLINE.UA, глава дослідницького проекту "Російські ядерні сили" і співробітник Інституту ООН з дослідження проблем роззброєння Павло Подвиг раніше заявив, що  рішення президента РФ Володимира Путіна про вихід Росії з угоди з США по збройному плутонію абсолютно не змінить співвідношення ядерних сил в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?