Конфлікт навколо відведення військ на Донбасі: з'явилась нова заява
Категорія
Події
Дата публікації

Конфлікт навколо відведення військ на Донбасі: з'явилась нова заява

Конфлікт навколо відведення військ на Донбасі: з'явилась нова заява
Джерело:  online.ua

Після  заяви голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза про припинення розведення сил і засобів у Станиці Луганській, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука розкритикував політиків, що спекулюють темою війни на Донбасі, і розповів про прогрес у відведенні озброєнь в Луганській області.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebok Туки.


"Гидко спостерігати, як деякі діячі намагаються робити "політику" відвертою спекуляцією. До того ж, коли ця спекуляція відбувається навколо таких болючих і чутливих питань, як війна і мир. Не встиг Євген Марчук (представник української сторони на переговорах в Мінську Євген Марчук, - ред.) повідомити про досягнуті домовленості з розведення військ на трьох ділянках, як, штовхаючись ліктями, на ТБ побігли різного роду коментатори, криками "зрада"! Одні розповідають про збільшення "сірої зони", інші - про "однобічне відведення", треті - про необхідність зміни складу делегації, щоб залучити військових, - написав заступник міністра. - Зараз, коли цей дуже непростий процес почався, ці балакуни-спекулянти почали розповідати про те, що саме завдяки тому тиску, який вони скоїли на центральну владу, "зради" не відбулося. Гидко".


Тука підкреслив, що в Золотому обстановка спокійна, проведено відведення військ на 15 метрів, визначеними за домовленостями, співробітники прикордонслужби, ДФС, МНС, МВС працюють в звичайному режимі. Через відсутність згоди з протилежного боку поки не налагоджена робота КПВВ, проте над цим працюють.


У той же час, процес розведення сил і засобів у Станиці Луганській, за словами заступника міністра, повинен початися в неділю, 9 жовтня. "Мова йде про перенесення (згідно з картами) одного спостережного пункту з нашого боку і опорного пункту з боку терористів. Ситуація в Станиці спокійна, обстрілів не було. Чи відбудеться відведення - побачимо. Ми - готові. Чи стане дотримуватися домовленостей протилежна сторона - час покаже", - написав він.


Нагадаємо, раніше Юрій Гарбуз заявив, що розведення в Станиці Луганській не буде через ризик втрати контролю над містом бійцями АТО, "Ризик втрати Станиці у нас був дуже високий. Тому що, по-перше, не дотримуються Мінські угоди, у нас йдуть обстріли", - сказав він.


Як повідомляв ONLINE.UA, пізніше  Георгій Тука спростував інформацію Юрія Гарбуза і заявив, що ніякого рішення про припинення розведення в Станиці Луганській не приймали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?