Вибори в Грузії: в партії Саакашвілі зробили різку заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в Грузії: в партії Саакашвілі зробили різку заяву

Вибори в Грузії: в партії Саакашвілі зробили різку заяву

Партія "Єдиний національний рух", заснована екс-президентом Грузії, нинішнім губерантора Одещини Міхеїлом Саакашвілі, заявила про фальсифікації результатів  парламентських виборів  грузинською владою.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


"У нас вкрали голоси. Ми будемо захищати їх", - заявила на виступі перед прихильниками глава штабу ЕНД Ніка Мелія.


За її словами, вибори виграла саме її партія.


Проросійська "Єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе, Трудова партія і "Альянс патріотів" також заявили про фальсифікацію результатів. Бурджанадзе заявила, що вибори були нечесні і непрозорі, партія їх не визнає.


Прем'єр-міністр Георгій Квірікашвілі, який неформально є лідером партії-переможця, в свою чергу, відзначає, що вибори були "дійсно прозорі і чесні, які міцно зцементують грузинську демократію".


Спостерігачі, як і опозиціонери, також заявили, що під час передвиборної кампанії в правлячої партії були нечесні переваги, в тому числі фінансові.


Результати екзит-полів також відчутно різняться: за даними компанії GFK, "Грузинська мрія" набрала 39,9 відсотка, ЕНД - 32,7 відсотка. Опитування TNS тим часом показало розклад сил в 53,8 і 19,5 відсотка відповідно.


Як повідомляв ONLINE.UA, увечері 8 жовтня  прихильники партії Саакашвілі оточили ЦВК і заявили, що вибори сфальсифіковані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?