Скандал навколо відведення військ на Донбасі: влада поставила крапку
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал навколо відведення військ на Донбасі: влада поставила крапку

Міністерство оборони України
Скандал навколо відведення військ на Донбасі: влада поставила крапку

У зв'язку з безперервним обстрілом в районі Станиці Луганській ВСУ були змушені перенести терміни  відведення військ  від даного населеного пункту.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони.


"У зв'язку з невиконанням російсько-терористичними угрупованнями "рамкового рішення" Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів і здійснення систематичних обстрілів позицій українських військовослужбовців, Збройні Сили України були змушені перенести терміни відведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської", - йдеться в повідомленні.


У Полторака відзначили, що на цій ділянці за тиждень було здійснено 8 обстрілів, останній - 6 жовтня.


"На інших ділянках збільшено кількість обстрілів позицій Збройних Сил України, в тому числі з використанням артилерії. Тільки за останню добу терористи 5 разів здійснили обстріл з 122 і 152 мм заборонених артилерійських систем, 19 раз застосували міномети", - констатували в Міноборони.


Як повідомляв ONLINE.UA, глава Луганської військово-цивільної адміністрації  Юрій Гарбуз заявив, що існує великий ризик втрати контролю над Станицею Луганською бійцями АТО, тому розведення військ на цій ділянці не буде.


Пізніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука спростував інформацію про зрив розведення сторін у Станиці Луганській.


Раніше  волонтер Діана Макарова в інтерв'ю ONLINE.UA заявила, що серед волонтерів і військових ширяться чутки про досягнуті домовленості в Мінську з приводу здачі Луганської області бойовикам, а також про перетворення Станиці Луганської на непідконтрольну ВСУ "сіру зону".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?