Знаменита чемпіонка пояснила, чому спортсмени виїжджають з України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Знаменита чемпіонка пояснила, чому спортсмени виїжджають з України

Знаменита чемпіонка пояснила, чому спортсмени виїжджають з України
Джерело:  online.ua

Легендарна  українська спортсменка, олімпійська чемпіонка Пекіна, призер Олімпіад в Лондоні і Ріо-де-Жанейро, багаторазова переможниця чемпіонатів Європи та світу, переможниця І Європейських ігор Ольга Харлан  уважає, що українські спортсмени залишають країну, оскільки не отримують від неї гідної оплати за свої досягнення .


Про це Харлан сказала в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Коли немає перемог, про нас забувають. Ось багато медалістів, які були в Лондоні, не принесли медалі, і про них вже не говорять", - журиться спортсменка.


За її словами, в Україні нічого не роблять для того, щоби люди могли тренуватися, не створюють умов, але вимагають результату.


"Наприклад, в Миколаєві вже четвертий рік будують зал. Мені кожен раз говорять:" Оля, ми його зробимо ". Першого грудня очікується відкриття залу. Але поки я не переріжу там стрічку і не проведу перший бій, я не зрозумію, що цей зал буде там. Скільки вже було обіцянок, але тільки все і обіцяють", - сказала Харлан.


"Потім кажуть, що буде зал в Конча-Заспі. Але я не знаю, коли він буде. Чи буду я тоді ще фехтувати, або, може, вже мої діти будуть в цьому залі фехтувати. Просто ніхто не думає, що буде завтра. В Україні з фехтуванням на сьогодні ситуація така, що є наша команда, а за нею нікого немає. Немає заміни. Умов немає. А потім кажуть, чому так погано, чому тільки 11 медалей? Тому що ніхто нічого не робить. Радійте, що на тих Олімпіадах було 20, 29 медалей", - додала вона.


За її словами, програші українських спортсменів - не тільки вина влади, проте людям дійсно не вистачає мотивації.


"Я не кажу, що це повністю їх вина, але це одна з причин. До того ж, Олімпійські ігри - це непередбачувані змагання. 205 осіб їдуть, і тільки 11 медалей. По-перше, ми живемо в нелегкий час, і спортсмени дуже сильно на собі це відчувають. Фінансування, мотивація, умови - все стає гірше. Умови тренувань, менше виїздів. У цьому все і кульгає", - зазначила дівчина.


Вона також сказала, що спортсмени ставлять все саме на Олімпіаду, тому що це їх заробіток.


"У нас все і ставлять великі ставки як спортсмени тільки на Олімпіаду. Тому що це їх заробіток, їх подальше життя. А коли це не виходить, то мало спортсменів залишається в Україні", - підкреслила Харлан.


"За чемпіонати Європи та світу Україна трохи мені дає. У нас цінують більше олімпійців. За світові першості ми отримуємо премії від Міжнародної федерації фехтування. А від України? Я не можу сказати, що ми взагалі нічого не отримуємо. Але щоб це запам'яталося - такого немає", - резюмувала вона.



Повний текст  інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Олімпійська чемпіонка Харлан: коли немає перемог, про спортсменів в Україні забувають.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?