Росіяни знову побачили американський літак біля Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Росіяни знову побачили американський літак біля Криму

Росіяни знову побачили американський літак біля Криму

У неділю, 9 жовтня неподалік від  анексованого Криму  росіяни зафіксували проліт патрульного протичовнового літака Військово-морських сил США Р-8А Poseidon.


Про це стало відомо з даних західних сайтів, які дозволяють відстежувати пересування військової авіації, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".


Літак-розвідник з бортовим номером 168 852 вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії, пролетів над територією Греції і Болгарії, потрапив в повітряний простір над Чорним морем і веде розвідку на південь від Криму.


У росЗМІ відзначають, що в останні тижні почастішали випадки прольотів розвідувальних літаків США біля берегів Криму, в районі баз Росії в Сирії, а також в місці розташування російських бойових кораблів в східному Середземномор'ї.


Нагадаємо,  в Міноборони США заявляли про своє право збивати російську авіацію в Сирії з метою самозахисту.


Як повідомляв ONLINE.UA, у відповідь на загрозу США  в Міноборони РФ сказали, що будуть збивати будь-які непізнані літаки в Сирії.


Однак незабаром після обміну погрозами спікер Держдуми РФ  В'ячеслав Володін оголосив про неможливість бойового зіткнення ЗС РФ і США в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?