Вибори в Грузії: стало відомо про успіх проросійської партії
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в Грузії: стало відомо про успіх проросійської партії

Вибори в Грузії: стало відомо про успіх проросійської партії
Джерело:  online.ua

За попередніми результатами  парламентських виборів в Грузії, блок "Альянс патріотів Грузії" набирає необхідні 5% голосів виборців для проходження в парламент.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Центральної виборчої комісії Грузії, яка опрацювала дані вже з 82,55% виборчих дільниць.


Блок об'єднує в собі шість партій, серед яких "Альянс патріотів Грузії" є головною. Також в блок входять ще п'ять партій: "Традиціоналісти", "Каха Кукава - Вільна Грузія", "Свобода - Шлях Звіада Гамсахурдії", "Політичний рух силовиків-ветеранів і патріотів Грузії" і "Нові християнські демократи".


Всі ці консервативні праві партії вважаються проросійськи-налаштованими, виступають за збереження "духовних скріп" Грузії, дотримуються позиції євроскептицизму, критикують євро-атлантичну інтеграцію Грузії і європейські цінності в цілому.


При цьому, правляча партія Грузії "Грузинська мрія" має 49,26% голосів, а опозиційний "Єдиний національний рух", - 26,46%. Шанси подолати бар'єр в 5% ще є у партії "Вільні демократи", яка поки попередньо має 4,58% голосів.


Як повідомляв ONLINE.UA, заснована екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі  партія "Єдиний національний рух" вже заявила про фальсифікацію результатів виборів владою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?