Добу без їжі і води: український журналіст розповів, як живе в російській в'язниці
Категорія
Події
Дата публікації

Добу без їжі і води: український журналіст розповів, як живе в російській в'язниці

Добу без їжі і води: український журналіст розповів, як живе в російській в'язниці
Джерело:  Нова газета

Українського журналіста Роман Сущенка, затриманого російськими спецслужбами за підозрою у шпигунстві 30 вересня, сутки добу тримали без їжі та води.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Новую газету».

Як розповів сам журналіст, в першу добу після затримання на нього чинився психологічний тиск.


«Коли мене везли на суд, хлопці, які мене затримували, голодні були, злі, невиспані. Вони заїхали по дорозі в "Макдоналдс", купили їжі. Мені не запропонували. Та я не образився. За всі ці дні я схуд вже кілограмів на шість, але це не важливо », - зізнався він.


У той же час він повідомив, що вперше після затримання його погодували тільки в тюрмі «Лефортово», куди його відправили після рішення суду про двомісячне арешт.


Тим часом, Сущенко досі містять в карантинній камері СІЗО. У його розпорядженні є металева тарілка, ложка і гуртка, а також три книги: Булгаков, Пікуль і російсько-французький словник, кілька аркушів паперу і ручка.


«Ручку мені видають вранці, а ввечері забирають. Вночі приходять якісь думки, хочеться записати, але нічим », - повідомив українець.


Також він додав, що щодня отримує порцію чаю, а від води відмовляється.


"Воду з-під крана я не п'ю. Два рази на день, коли тут розносять їжу, то запитують:« Чай? Копатько? »Я беру чай. Чай солодкий. Все-таки для роботи мозку потрібна глюкоза. Тому вибираю чай", - повідомив він.


У свою чергу, правозахисники, які відвідали журналіста в ув'язненні, розповіли йому, що адміністрація СІЗО зобов'язана видавати йому воду в необмеженій кількості


На слова правозахисників українець відповів: "Добре, що ви прийшли. Я хоч тепер знаю, що мені і вода покладена. Адже мені до цього ніхто не пояснив".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  українському журналісту Роману Сущенко росіянами було офіційно висунуто звинувачення у шпигунстві, допомогти йому особисто пообіцяв президент України Петро Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?