Українці зламали російський оборонпром на Донбасі: стали відомі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Українці зламали російський оборонпром на Донбасі: стали відомі подробиці

Українці зламали російський оборонпром на Донбасі: стали відомі подробиці
Джерело:  online.ua

Учасник АТО Олексій Бережко, який після демобілізації зайнявся аеророзвідкою, найбільшим приводом для гордості вважає  злом російського оборонпрому на Донбасі.


Про це він розповів в інтерв'ю на ONLINE.UA.


Злом російського захисту, на думку Бережко, допоміг зберегти не одне, а десятки і сотні життів, оскільки людям не потрібно було ходити пішки, ризикуючи життям, - адже аеророзвідка вже побувала там, де необхідно, за допомогою безпілотників.


Волонтер навів приклад, як з використанням БПЛА здійснювалося коригування артилерії. "Я ніколи не забуду одного коригувальника, чоловіка у віці вже, який бігав-бігав після того, як ми коригування вогню зробили, а потім зупинився, підняв руки до неба - і кричить: я крутіше, ніж американський солдат! Я став корегувальника 21-го, ні, 22 століття! Його запитують: що сталося? А він пояснює, що вперше вів коригування вогню, перебуваючи в 40 км від точки, куди стріляли. Адже зазвичай об'єкт знаходиться в прямій видимості коригувальника - а значить, він повинен знаходитися або на ворожій території, або в "сірій зоні". Самі розумієте: це небезпечно", - розповів він.


Крім іншого, Бережко згадав, як зміг подивитися влаштований бойовиками так званої ДНР "парад" на 9 травня 2016 року, незважаючи на російські системи радіоелектронної боротьби. "Ми обставили росіян по живучості птахів. Вони до сих пір бояться РЕБів. Ми - ні. Ми обставили російський оборонпром - тому що 9 травня прорвалися в центр Донецька і подивилися "парад". Так, там у нас були збої по картинці, відео вийшло хреновенько - але ми його привезли", - зазначив волонтер.


"Ми зламали деенерівський "парад", хоча там небо було - один суцільний купол, нічим не пробивалося. А ми - пробили. Тепер на всіх міжнародних виставках люди, як мінімум, будуть знати, що з російськими РЕБами щось не так, якщо туди літають безпілотники. І це теж радує", - резюмував Олексій Бережко.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: В Україні найсильніша армія Європи, Росія на пряме вторгнення ніколи не піде - боєць АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?