У Путіна спробували нахамити США і Обамі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна спробували нахамити США і Обамі

У Путіна спробували нахамити США і Обамі
Джерело:  РІА Новини

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров, який представляє інтереси президента  Володимира Путіна  на міжнародній арені, зробив заяву про "дитячі образи" США на РФ і американську політику "агресивної русофобії".


Про це він розповів в інтерв'ю "Першому каналу", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".


"До речі, щодо підлітків, коли Джон Керрі був призначений Державним секретарем США, ми з ним про це говорили і обидва погодилися, що відносини необхідно вибудовувати по-дорослому, навіть термін цей був використаний, без дитячих образ. Але не у всіх виходить", - заявив глава МЗС РФ.


"Для політика все-таки дуже важливо не закривати двері. Це погано і означає, що людина починає зриватися, а в політиці робити цього не можна, необхідно все робити виважено і мати завжди в голові кілька варіантів розвитку подій, що відповідають твоїм інтересам, але не розраховуючи на те, що спрацює варіант, в якому забезпечені тільки і виключно твої інтереси, а всі інші повинні будуть сказати "слухаюсь, сер". Такого не буває, і тепер уже точно не буде", - додав Лавров.


Також російський міністр прокоментував прольоти розвідувальних літаків США, розгортання військової інфраструктури НАТО біля кордонів РФ і економічні санкції Заходу як "агресивну русофобію".


"Ми зафіксували докорінну зміну обставин в тому, що стосується агресивної русофобії, яка зараз лежить в основі політики США щодо Росії. Мова йде не просто про риторичну русофобію, а про агресивні кроки, які реально зачіпають наші національні інтереси, ставлять під загрозу нашу безпеку", - підкреслив Сергій Лавров.


Нагадаємо, раніше держсекретар США  Джон Керрі закликав розслідувати дії РФ в Сирії як військові злочини.


Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі  з'явилася фотожаба на президента США Барака Обаму, що сміється з вимоги РФ зняти санкції і відшкодувати збиток за них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?