Черновецький провалив вибори в Грузії: в мережі з'явився жарт
Категорія
Світ
Дата публікації

Черновецький провалив вибори в Грузії: в мережі з'явився жарт

Черновецький провалив вибори в Грузії: в мережі з'явився жарт
Джерело:  online.ua

На  парламентських виборах у Грузії  колишній градоначальник української столиці Леонід Черновецький посів третє місце на виборах по мажоритарному округу Кобулеті, в Аджарії.
Такі дані наводить Центральна виборча комісія Грузії, передає ONLINE.UA з посиланням на  УНИАН.
Екс-мер Києва, котрий балотувався по №71 округу, був висунутий ініціативною групою місцевих жителів, на відміну від інших кандидатів цього округу, запропонованих політичними партіями.
В результаті підрахунку голосів по 45 з 48 виборчих дільниць, ОКРУГУ Черновецький набрав 11,8% голосів і зміг перемогти з перевагою в один голос на одній із дільниць - в селі Цкаврока.


Тим часом, за лідирує цьому округу представник партії "Грузинська мрія" Коба Накаїдзе - він набирає 40,1% голосів, а висуванець "Єдиного національного руху" Джансуг Джинчарадзе - 24,8%.
Варто додати, що за новим законодавством Грузії для перемоги у мажоритарному окрузі необхідно отримати понад 50% голосів виборців. Якщо жоден з кандидатів не набере такої кількості голосів у першому турі, протягом 25 днів буде проводитися другий етап голосування.
Всього на виборах в 71-му окрузі брали участь 14 кандидатів.

Тим часом, в соціальних мережах звістка про поразку Черновецького зустріли їдкою жартом.
«Черновецький пролетів на виборах в Грузії. Напевно, грузинські бабусі не люблять гречку) Так що, якщо в Грузії найближчим часом почнуть проводити опитування щодо гастрономічних вподобань пенсіонерів, то ви знаєте, хто замовник))», - із сарказмом написала Olena Kotseruba  у своєму Facebook, натякаючи на звинувачення в масовому підкупі літніх київських виборців, які в свій час і забезпечили перемогу нинішнього грузинського кандидата.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  партія "Єдиний національний рух", заснована екс-президентом Грузії Михеїлом Саакашвілі, вже заявила про фальсифікації результатів голосування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?