В Україні пояснили, чому її армія - найкраща в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні пояснили, чому її армія - найкраща в Європі

В Україні пояснили, чому її армія - найкраща в Європі
Джерело:  online.ua

Українська армія є найсильнішою у Європі

, попри на важкі часи, які їй довелося пережити, і триваюче протистояння на Донбасі.


Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив український воїн, учасник запеклих боїв за Донецький аеропорт, а нині волонтер Олексій Бережко.


«У Європі ми - найсильніша армія. Почнемо з того, що у нас безліч людей, які ніколи ні в яких бойових діях не брали участь і не мали ніякого військової освіти, отримали колосальний досвід ведення бойових дій», - підкреслив він.

За його словами, він може судити про силу української армії на своєму власному прикладі.


«Ось взяти навіть мене. Я ж не спецназівець. Але я вже знаю більше половини того, що знає спецназівець. Так, я в мінус ввійду з фізпідготовки, з тактики, але в усьому іншому - нічим не гірше. І таких, як я - валом! Водії маршруток, інженери, музиканти ... Кількість людей, які пройшли через війну - колосально », - підкреслив Бережко.
Він нагадав, що люди з перших трьох хвиль мобілізації, що пройшли найжорстокіші бої, «побували, де тільки можна».


«Це люди, які були під обстрілами. Які робили божевільні рейди. Які вживали в оточеннях. Це - колосальний досвід, та ще й помножений на мотивацію ... Нехай ми з техніки, з озброєння ще відстаємо від Європи - але, скажу вам, це відставання не таке велике», - додав волонтер.

У той же час, ветеран битви за Донецький аеропорт вважає, що Україні варто було б «запозичити окремі шматки у натовської армії - і наша армія стане найпотужнішою в світі, не за кількістю, а за якістю».


«В Ізраїлі теж дуже сильна армія - саме завдяки тому, що вони стільки років безперервно воюють. Вони теж сильніше будь-якої європейської армії, тому що Європа давно ніде не брала участь в бойових діях. Хіба що в Афганістані, але там адже не було прямих зіткнень. Так, партизан половили, побігали - та й все», - переконаний Бережко.
Крім того, він нагадав, що «європейцям не доводилося тримати кордон, їх ніде прямо не атакувала артилерія».


«Так що по оснащенню, по озброєнню вище вони, але з досвіду наша арту дасть фору всім», - резюмував він.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: В Україні найсильніша армія Європи, Росія на пряме вторгнення ніколи не піде - боець АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?