В Украине предупредили об отключениях электроэнергии
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Украине предупредили об отключениях электроэнергии

В Украине предупредили об отключениях электроэнергии

В Україні можливі відключення електроенергії в зимовий період через відсутність достатньої кількості вугілля і надмірної вартості природного газу, який, можливо, доведеться використовувати для виробництва електрики.

Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук, передає ONLINE.UA з посиланням на  ZN.UA.

За його словами, у разі, якщо запастися достатньою кількістю вугілля перед початком холодів не вдасться, доведеться запускати газо-мазутні блоки на Запорізькій і Трипільської теплоелектростанціях, а також споживати більше природного газу для виробництва електроенергії.
У той же час, Ковальчук зазначив, що електроенергія, вироблена з газу, вийде "золотою"


"Так, ціна буде набагато вище, ніж генерація на вугіллі. Але стійкість енергосистеми країни цього варта, інші варіанти обійдуться набагато дорожче. Або буде необхідно обмежувати споживачів. Ритмічно, без масових відключень, але, тим не менш", - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  министр енергетики та вугільної промисловості Ігорь Насалик заявляв, що україна більше не потребує закупівель вугілля з окупованої території Донбасу, оскільки замінила його сировиною з інших країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?