В Україні пообіцяли Росії дещо жорсткіше візового режиму: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні пообіцяли Росії дещо жорсткіше візового режиму: з'явилося відео

В Україні пообіцяли Росії дещо жорсткіше візового режиму: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Україна щодо Росії може зробити більш жорсткі кроки, ніж  введення візового режиму.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає ONLINE.UA з посиланням на  112.ua.

"Питання не в тому, візовий режим або невізовий. Я, наприклад, не виключаю, що нам будуть потрібні навіть більш жорсткі заходи, ніж візовий режим», - підкреслив дипломат.
При цьому він зазначив, що головне питання в тому - що це дасть Україні.
«Питання в тому, що це нам дасть, як ми це зробимо, в які терміни, як це насправді буде впливати на наших громадян, наших громадян в окупованому Криму, громадян, які перебувають в Росії, давайте чесно скажемо, у нас, коли ми маємо російську агресію, мільйони українців перебувають в Росії», - підкреслив Клімкін.


Міністр додав, що є ще питання про те, «чому і як вони знаходяться, і як ми можемо дістати їх звідти - це питання».



«І ми прекрасно розуміємо, що Росія відразу почне шалену кампанію, буде ускладнювати отримання віз, буде пропонувати громадянство і багато речей", - підкреслив міністр.
Клімкін визнав також, що є й інші питання, один з яких - безвізовий режим з Білоруссю.
«Це є союзна держава, і РФ прийде і скаже, нам потрібно більше консульств, щоб видавати візи. А чи потрібно нам взагалі більша кількість консульських представництв. У мене в цьому не просто невеликий сумнів, моя відповідь "ні", - підкреслив він.
Тим часом, на переконання глави дипломатичного відомства, Україні потрібно вивчити наслідки введення візового режиму, а вже потім приймати рішення.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у президента РФ Володимира Путіна погрожували Україні жорсткою відповіддю у випадку введення візового режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?