Помер знаменитий польський режисер
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер знаменитий польський режисер

Помер знаменитий польський режисер
Джерело:  online.ua

Польський режисер Анджей Вайда, лауреат «Оскара» і ряду інших престижних нагород в сфері кіномистецтва, помер увечері 9 жовтня у віці 90 років.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Польське телебачення.


Про причини смерті на даний момент не повідомляється.


Анджей Вайда - визнаний класик світового кіно. Майже за півстоліття роботи в кінематографі він зняв понад 40 художніх і телевізійних фільмів.


Вайда зняв знамениті "Канал", "Попіл і алмаз", "Катинь". Творчість режисера відзначено преміями "Оскар" (2000), "Сезар" (1982), численними нагородами Каннського, Венеціанського і Берлінського кінофестивалів.


"Помер Анджей Вайда, видатний польський режисер, лауреат "Оскара". Світла йому пам'ять", - написав у своєму Twitter президент Польщі Анджей Дуда.


"Анджей Вайда був одним з тих, хто міняв мій світогляд і знищував кордони, які намагалися встановити між мною і світом ті, хто визначав, що нам дивитися в роки мого дитинства і юності. За шість десятиліть своєї кінокар'єри він був неймовірно різним - камерним, епічним, чорно-білим, кольоровим, прозаїчним, поетичним, публіцистичним, класичним, бешкетним, швидким, повільним, відвертим, метафоричним ..."- написав у своєму Facebook журналіст Віталій Портников.


«Не змінювалося тільки одне: його чесність. Він був чесним у своїй творчості, він сам був людиною з мармуру, майже античної сили, живим втіленням морального опору ХХ століття. Не дивно, що він зняв "Катинь", а не "Волинь", - додав Портніков.


Як повідомляв ONLINE.UA,  11 вересня в Москві на 75 році життя помер режисер-мультиплікатор, автор відомого мультфільму "Жив-був пес" Едуард Назаров.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?