Президент Франції зробив гучне попередження на адресу Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Франції зробив гучне попередження на адресу Путіна

Президент Франції зробив гучне попередження на адресу Путіна
Джерело:  online.ua

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не впевнений в тому, що захоче зустрічатися з  президентом Росії Володимиром Путіним, візит якого в Париж намічений на 19 жовтня.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Олланда французькому телеканалу TF1.


Слова президента Франції можна розцінювати як попередження президенту РФ з приводу ситуацій в Сирії і на Донбасі.


Зустріч Путіна і Олланда раніше анонсував міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. За його словами, візит російського президента в Париж матиме особливе значення, оскільки з Олландом обговорюватимуться не тільки російсько-французькі відносини, але і врегулювання криз в Сирії і в Україні.


Однак в інтерв'ю TF1 Олланд різко засудив російську підтримку авіаударів в Сирії. Відповідаючи на питання журналіста про майбутню зустріч з російським лідером, він заявив, що поки ще не вирішив для себе це питання.


При цьому Олланд додав, що, ймовірно, все ж зустрінеться з російським президентом.


"Я сам задаю собі це питання. Чи буде це корисно? Чи необхідно це?", - сказав Олланд.


"Чи можемо ми зробити щось ще, що змусить його припинити те, що він робить спільно з сирійським режимом, а саме - бомбардування Алеппо і його населення своїми військово-повітряними силами?", - продовжив французький президент.


"Якщо я його прийму (Путіна - Ред.), я скажу йому, що це неприйнятно", - запевнив Олланд.


За його словами, населення Алеппо стало жертвою військових злочинів. "Ті, хто робить ці злочини, будуть притягнуті до відповідальності, в тому числі і в Міжнародному кримінальному суді", - сказав президент Франції.


Відзначимо, 7 жовтня державний секретар США Джон Керрі також запропонував розслідувати дії російської армії в Сирії на підтримку режиму Башара Асада на предмет можливості здійснення військових злочинів. У відповідь глава МЗС РФ заявив, що в основі політики США щодо Москви лежить "агресивна русофобія".


Як повідомляв ONLINE.UA,  в соцмережах обговорюють новину про те, що Росія в Радбезі ООН наклала вето на резолюцію Франції про припинення вогню в Алеппо, і відзначають, що президент РФ Володимир Путін цим вето засудив себе до трибуналу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?