Фанати ДНР в Польщі зруйнували український пам'ятник: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Фанати ДНР в Польщі зруйнували український пам'ятник: з'явилося відео

Фанати ДНР в Польщі зруйнували український пам'ятник: з'явилося відео
Джерело:  Укрінформ

На півдні Польщі прихильники бойовиків так званої ДНР зруйнували українське місце поховання на місцевому кладовищі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.
Інцидент стався в селі Верхрата Підкарпатського воєводства. Відповідальність за акт вандалізму взяло на себе радикальне націоналістичне угруповання «Табір Великої Польщі» (Oboz Wielkiej Polski), яке розмістило відео знищення пам'ятника.
Член угруповання «Табір Великої Польщі», яке симпатизує бойовикам на Донбасі, Давид Гудзец, що розмістив відео в YouTube, модерує польською мовою сторінку бойовиків Novorossia.Today.
Голова Об'єднання українців у Польщі (ОУП) Петро Тима в коментарі виданню зазначив, що це черговий акт вандалізму по відношенню до українських місць пам'яті за останні два роки. Він не виключив, що знищення пам'ятника пов'язано з прем'єрою в Польщі художнього фільму «Волинь».
«Складно однозначно сказати, але зрозуміло, що цей фільм несе за собою негатив», - сказав він.
З 2015 року на півдні Польщі зруйновано вже вісім місць пам'яті українців, в тому числі і на могилах. Деякі з них були встановлені на кошти з польського бюджету.
Пам'ятник у селі Верхрата з'явився на місцевому кладовищі в 1993 році. Він встановлений на могилі 13 солдатів УПА (їх імена викарбувані на металевих табличках), і цивільних осіб. На колишньому греко-католицькому цвинтарі неподалік від церкви, яка зараз є римсько-католицьким костелом, поховані українські жителі цього села.


Як повідомляв ONLINE.UA,  у Варшаві заарештували росіянина за запуск безпілотника над будівлею польського уряду.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?