Розвід сторін на Донбасі: з'явилося відео важливої заяви Міноборони
Категорія
Події
Дата публікації

Розвід сторін на Донбасі: з'явилося відео важливої заяви Міноборони

Розвід сторін на Донбасі: з'явилося відео важливої заяви Міноборони
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони України не має наміру  відводити Збройні Сили від лінії розмежування на Донбасі  в односторонньому порядку.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".


Як заявив заступник начальника управління інформаційних технологій Міністерства оборони Сергій Галушко, «мова не йде ні в якому разі про якісь односторонні дії з нашого боку».


«Є механізм контролю того, що робить противник, - наша розвідка працює. Якщо ми бачимо, що їх сторона не робить чогось або намагається нас обдурити, то наші підрозділи не відводяться", - сказав Галушко.


За його словами, в населених пунктах Золоте, Станиця Луганська і Петрівське потрібно "відпрацювати механізм, алгоритм, зрозуміти, яка воля з боку противника виконувати ці домовленості".


"І якщо спрацює, то є підстави цей пілотний проект продовжувати на інші населені пункти, де багато обстрілів і великі втрати наших бійців. Ми повинні це пройти. Не вийде - будемо шукати інші шляхи, вийде - будемо поширювати на інші населені пункти", - додав Галушко.


Відзначимо, 21 вересня в Мінську було підписане Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документ передбачає розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петровському.



Як повідомляв ONLINE.UA,  представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що одночасне розведення сторін у Станиці Луганській відбудеться тільки в разі дотримання режиму повної тиші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?