Розведення сторін на Донбасі: з'явилися тривожні подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Розведення сторін на Донбасі: з'явилися тривожні подробиці

Розведення сторін на Донбасі: з'явилися тривожні подробиці

Відведення військових сил в Станиці Луганській

 почнеться після дотримання "режиму тиші" протягом тижня.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook першого заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко.


"Щодо Станиці Луганської, то там військові повинні витримати прописаний графік і почати відведення після тижня "режиму тиші". Військові сподіваються, відведення в Станиці відбудеться в найближчі дні", - написала вона.


За словами політика, місцеве населення турбується через те, що поки на окупованій території знаходяться "понад 40 тисяч незаконно озброєних російських найманців, небезпека провокацій, обстрілів, наступів залишається на всій лінії фронту - як в місцях відводу, так і в місцях невідведення" .


Геращенко також додала, що після відведення військових сил, українська влада буде наполягати в Мінську на відкритті контрольного пункту в'їзду-виїзду в Золотому і на відновленні мосту в Станиці Луганській.


Разом з тим, Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що війська бойовиків не відійшли від своїх позицій в районі Станиці Луганської, незважаючи на рамкову домовленість про розведення сил.


"На тимчасово окупованих територіях сходу України противник намагається затягнути реалізацію рамкової угоди. Заходи щодо відведення сил в районі н.п. Станиця Луганська противником не проводилися. Передові підрозділи 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілкової бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ВС РФ залишаються на позиціях в районі моста через р. Сіверський Донець", - йдеться в повідомленні.
У розвідці відзначають, що до контролю обстановки в двох інших районах відведення - Золотому і Петровському - залучалися безпілотники СММ ОБСЄ. Крім того, війська бойовиків проводять підготовку до диверсійно-розвідувальних дій, здійснюють ротацію, зміцнюють передову і отримують нові поставки, готуючись до зими.
"Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, САУ, 122-мм реактивних систем залпового вогню "Град" в районах н.п. Лутугине, Макіївка, Донецьк, Новомиколаївка і Роздольне", - повідомили в розвідці.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій  Георгій Тука розкритикував політиків, якi спекулюють темою війни на Донбасі і розповів про прогрес у відведенні озброєнь в Луганській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?