Кравчук зробив неприємну для України заяву: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Кравчук зробив неприємну для України заяву: опубліковано відео

Кравчук зробив неприємну для України заяву: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Перший президент України Леонід Кравчук  розповів, чому він ініціював процес позбавлення України ядерної зброї в 90-х роках; говорячи про можливість збереження в України ядерної зброї, екс-президент порівняв країну з "мавпою з гранатою".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Кравчука виданню  gordonua.com.


Відповідаючи на питання, чи не шкодує він про те, що став ініціатором процесу позбавлення України ядерної зброї, Кравчук сказав: «Ні, і зараз не шкодую».


«Тому що я знаю - ядерна зброя в Європі не може бути застосована. Тому що всякий удар по будь-якій європейській країні означає удар по собі», - додав екс-президент України.


«І Путін (президент Росії Володимир Путін - Ред.), те, що говорить, що, мовляв, у нього є ядерна зброя ... це він по натхненню говорить», - продовжив Кравчук.


«Просто він каже, будучи вихований в кабінетах КДБ ... він вважає, що потрібно налякати. А розумна людина не злякається», - сказав Кравчук.


«Я виходив з іншого. Україна могла стати заручником ядерної зброї. У 1998 році всі ядерні боєголовки виходили з життя. І тоді їх технологічно розчленувати могла тільки Росія», - продовжив Кравчук.


«З ядерною зброєю, систем управління, випробування, виробництва не маючи, ми були б на мавпу з гранатою схожі», - додав екс-президент України.



Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше Кравчук заявив, що Україна вимагала компенсації від Сполучених Штатів і в цілому від Заходу за рішення про виведення з території країни ядерної зброї в дев'яностих роках, проте США погрожували Києву санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?