Росія зробила гучну заяву про нову військову базу
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія зробила гучну заяву про нову військову базу

Росія зробила гучну заяву про нову військову базу
Джерело:  BBC

Заступник міністра оборони РФ Микола Панков заявив, що Росія має намір розмістити в сирійському портовому місті Тартус військово-морську базу на постійній основі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
За його словами, відомства вже узгоджують відповідні документи.
"Ступінь готовності досить висока, і ми сподіваємося, що скоро будемо просити ратифікувати ці документи", - сказав Панков.
Як повідомив колишній начальник головного штабу ВМФ РФ адмірал Віктор Кравченко Інтерфаксу, завдання російської військово-морської бази в Сирії - оборона пункту базування і всієї інфраструктури, в тому числі протиповітряна і протичовнова оборона. За його словами, для виконання цього завдання буде потрібно розміщення "значного контингенту сухопутної складової".
У березні 2015 року глава комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Віктор Озеров заявляв, що Росія поки не буде створювати в Тартусі повноцінну військову базу.
"У тій обстановці, яка склалася в Сирії, це підштовхне певні сили, в тому числі сили опозиції, до ескалації напруженості", - говорив він.
При цьому президент Сирії Башар Асад заявляв тоді, що вітає розширення російської присутності в сирійських портах.
Зараз пункт матеріально-технічного забезпечення в Тартусі - єдиний російський військовий об'єкт в далекому зарубіжжі.
Як повідомляв ONLINE.UA, 8 жовтня  в сирійській провінції Хама з переносного зенітного ракетного комплексу був обстріляний російський транспортний вертоліт Мі-8.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?