Росія не на жарт готується до війни: мережу підірвала заява влади Петербурга
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія не на жарт готується до війни: мережу підірвала заява влади Петербурга

Росія не на жарт готується до війни: мережу підірвала заява влади Петербурга
Джерело:  Фонтанка

Губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко затвердив продовольчий норматив, який гарантує отримання жителями російського міста 300 грамів хліба на добу протягом 20 днів у разі війни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Фонтанку.
За даними видання, загальний обсяг запасів муніципалітету в найближчі три роки складе не менше 69,7 тисячі тонн. Їх має вистачити на півтора місяця постачання 5,2 мільйона жителів Північної столиці з розрахунку 300 грамів хлібних продуктів у день. Незнижуваний запас в 31 тисяч тонн розрахований на 20 днів одержання петербуржцями того ж 300-грамового пайка.
Уточнюється, що 20-денна норма забезпечення городян хлібом вводиться вперше. Запаси сільськогосподарської продукції створені з метою забезпечення продовольчої безпеки. Вони складаються з незнижуваного і оперативного резервів жита і пшениці. Зберіганням "засіків" Петербурга займається державне унітарне підприємство (ГУП) "Продовольчий фонд", що знаходиться у веденні комітету з розвитку підприємництва та споживчого ринку.
Нагадаємо, хлібні картки з'явилися в Ленінграді в липні 1941 року до початку блокади, яка тривала 872 дні (з 8 вересня 1941 року по 27 січня 1944 року). Норма видачі за картками варіювалася від 800 до 125 грамів.
Заява влади Санкт-Петербурга підірвала мережу.




Як повідомляв ONLINE.UA, за оцінками американського військового командування, масштабний конфлікт між США і Росією зараз практично гарантований.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?