Трамп не допоможе Путіну: в Україні дали сумний для Росії прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп не допоможе Путіну: в Україні дали сумний для Росії прогноз

Трамп не допоможе Путіну: в Україні дали сумний для Росії прогноз
Джерело:  online.ua

Український економіст  Борис Кушнірук  вважає, що перемога проросійських сил в ряді західних країн не поможе Росії поліпшити своє економічне становище, оскільки глобальна криза буде лише поглиблюватися.


Про це Кушнірук сказав в своєму відеоблогу на ONLINE.UA.


"Ситуація, пов'язана з Трампом, з імовірною поразкою Меркель, з виборами у Франції, відображає ту кризу глобальну, яка триває, і зростання популізму в світі. Але сама по собі криза буде відображати і те, що її процеси будуть не покращувати ситуацію, а, навпаки, погіршувати", - сказав економіст.


За його словами, санкції проти РФ можуть бути зняті, але світова криза поглиблюється, а значить, ціни на сировинні товари будуть ще нижче.


"Тому, якщо ми виходимо з припущення, що Росія виграє від цих перемог, то це тільки частково. Так це дозволить Росії отримати менший тиск з боку Заходу, більшість санкцій може бути знято, але економічна ситуація в самій РФ не поліпшиться. Бо якщо криза буде поглиблюватися, в Європі і Сполучених Штатах, то ціни на сировинні товари будуть ще нижче", - пояснив Кушнірук.


"І головний дохід, який отримує Росія від продажу сировини, в першу чергу нафти, теж буде падати. А це, в свою чергу, буде приводити до того, що ситуація в Росії як погіршувалася, так і буде погіршуватися. Отже, з одного боку , РФ може виграти від поразок західних демократій на користь популістів, але з іншого, сама ситуація в Росії буде тільки погіршуватися ", - резюмував він.



Повний текст блогу  читайте на ONLINE.UA: На Заході можуть перемогти "друзі Путіна", але Росії це не допоможе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?