Атака на бойовий корабель США: з'явилася несподівана заява
Категорія
Світ
Дата публікації

Атака на бойовий корабель США: з'явилася несподівана заява

Атака на бойовий корабель США: з'явилася несподівана заява
Джерело:  Reuters

Рух хуситiв заперечує  атаку на бойовий есмінець США USS Mason біля узбережжя Ємену.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Раніше представник Пентагону Джефф Девіс заявив, що американський есмінець потрапив під ракетний обстріл в міжнародних водах біля берегів Ємену. Він припустив, що запуск ракети відбувся з контрольованої хуситами території в Ємені.
В ході атаки бойовий есмінець й екіпаж корабля не постраждали.
Хусити - воєнізоване угрупування шиїтів-зейдитiв, діюче на території Ємену. У 2004 році підняло збройне повстання проти уряду країни, поступово захопивши контроль над деякими південними територіями країни. Хусити взяли участь в єменськiй революції 2011 року, в результаті якої пішов у відставку президент Алі Абдалла Салех. З початку 2015 року, після захоплення столиці Сани і створення Революційної ради, є де-факто правлячою організацією в Ємені.
Як повідомляв ONLINE.UA,  8 жовтня стало відомо, що в результаті авіаудару по жалобній процесії в Ємені загинули понад 80 осіб. Хусити звинуватили в авіаударi коаліцію на чолі з Саудівською Аравією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?