Урятував дитину ціною життя: соцмережі вразила історія про бійця АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Урятував дитину ціною життя: соцмережі вразила історія про бійця АТО

Урятував дитину ціною життя: соцмережі вразила історія про бійця АТО
Джерело:  online.ua

Боєць АТО Іван Білецький розповів історію свого бойового побратима, який ціною власного життя врятував від смерті маленьку дівчинку на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Білецького.


"Віктор Брензович поїхав на будівельні роботи в село Первомайське, розташоване під Донецьком, ще перед війною. Важкі бої не злякали хлопця, і він залишився допомагати місцевим жителям і 93-й бригаді. До початку одного з обстрілів маленька Настя з мамою були недалеко від будинку. Артилерія сепаратистів вдарила по її вулиці. Маму контузило, відкинувши від дочки, а маленька Настя стояла в сльозах посеред двору, навколо якого падали міни важкого калібру", - почав свою розповідь боєць.


За його словами, Віктор почув плач дівчинки і побіг до неї.


"Віктор, почувши з укриття сусіднього будинку плач дівчинки, вибіг її рятувати (хто відчував поруч приліт артилерії, то особливо розуміє його героїзм). Схопивши Настю руками, він побіг до найближчого підвалу. Увійти в двері не встиг, великий осколок розрізав його спину. Загинув, але врятував", - написав Білецький.


Він зазначив, що жителі селища на Донбасі попросили маму героя поховати його там, а не везти на малу батьківщину, в Закарпаття.


"Жителі вулиці повідомили мамі Віктора, який живе в В.Лази Ужгородського району, про смерть сина, і попросили поховати його, як героя їх краю, в с.Первомайське. Мама дала згоду", - розповів боєць.



Віктор Брензович


Мама дівчинки, на жаль, померла, зазначає Білецький, проте Настю в біді не залишили.


"Ховали закарпатця воїни 93-ї бригади. Пізніше від контузії і психологічної травми померла і мама Насті.

Тепер дівчинці, як і всім жителям поруч з їх позиціями, допомагають бійці 128-ї бригади. Повага до вихідців із Закарпаття тут особлива. І підняв її простий хлопець, що жив у бідній закарпатській хатині села Великі Лази", - написав боєць.



Дівчинка Настя, яку врятував боєць


Користувачі мережі зворушені розповіддю.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

мережу вразила зворушлива пісня про українських вояків, яку записав музичний проект Мірко Сабліч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?