У Раді вирішили зайнятися Московським патріархатом: з'явився проект закону
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді вирішили зайнятися Московським патріархатом: з'явився проект закону

У Раді вирішили зайнятися Московським патріархатом: з'явився проект закону
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про прийняття за основу законопроекту про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на законопроект №4511, опублікований на сайті парламенту.
Як наголошується в пояснювальній записці, метою законопроекту "Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором" є захист національних інтересів України.
Зокрема, пропонується, підписувати угоди між державою і керівництвом релігійних організацій, які проводять свою діяльність в Україні.
Відзначається, що прийняття цього Закону покликане створити додаткові гарантії щодо запобігання підбурювання і розколу суспільства за релігійною ознакою відповідними публічними заявами, поширенню недостовірної інформації і т.п. з боку представників релігійних організацій, які проводять свою діяльність в Україні, а керівні центри яких знаходяться в Росії.
Ініціаторами законопроекту виступили народні депутати від фракцій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і "Самопоміч".
Нагадаємо, раніше стало відомо, що  російський олігарх Костянтин Малофєєв намір інвестувати в церкви УПЦ Московського патріархату, які знаходяться в Донецькій області.
Як повідомляв ONLINE.UA,  20 вересня Верховна Рада прийняла рішення не визнавати результатів виборів до Держдуми Росії, в тому числі і на території окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?