В окупованій Макіївці зірвався протест шахтарів: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

В окупованій Макіївці зірвався протест шахтарів: з'явилися подробиці

В окупованій Макіївці зірвався протест шахтарів: з'явилися подробиці

В окупованій бойовиками ДНР Макіївці зірвався страйк шахтарів, які вже давно не отримували зарплату.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста і блогера Дениса Казанського.
"У Макіївці на сьогодні знову анонсували шахтарський страйк, але шахтарі злякалися і не прийшли. Була тільки невелика група шахтарських дружин, яким керівництво "Макіїввугілля" знову пообіцяло, що заплатить зарплату колись потім. В даний час борги накопичуються - людям востаннє виплатили тільки частину грошей за травень-червень", - написав він.
За його словами, шахтарі бояться протестувати, так як за це бойовики ДНР можуть їх кинути "на підвал".


"У коментарях шахтарі обговорюють ситуацію. Пишуть, що діти сидять голодні, що сил терпіти вже немає, але в успіх страйків не вірять. Розуміють, що швидше за все організаторів просто кинуть на підвал за саботаж. У "Народній Республіці" такі порядки - не хочеш пахати безкоштовно, значить фашист-бандерівець. Тисячі людей знаходяться в положенні рабів. Цікаво, чим все це закінчиться? Соціальним вибухом? Або розвалом галузі і масовим звільненням шахтарів? У будь-якому випадку, людям не позаздриш. За свої помилки вони платять високу ціну", - повідомляє Казанський.




Користувачі соцмережі нагадали, як в 2014 році шахтарі на псевдореферендумi закликали Росію і кидалися під українські танки.
Samokish Yurii: "Треба було в 2014 році виходити і стояти, а то всi на референдум бігали, халяви хотіли, росіяни прийдуть - бабло принесуть. Ось і принесли".
Олена Зарицька: "Ну це ж не в Києві по асфальту касками стукати. Тут можуть каску до голови прибити. Отримали, що хотіли і знову незадоволені".
Сергій Лукін: "Дійсно дивно. Під українські танки було не страшно".
Як повідомляв ONLINE.UA,  5 жовтня в окупованій Макіївці стався вибух російських боєприпасів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?