Росія вразила новою пропагандою про війну в Сирії: соцмережі дивуються
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія вразила новою пропагандою про війну в Сирії: соцмережі дивуються

Росія вразила новою пропагандою про війну в Сирії: соцмережі дивуються
Джерело:  РІА Новини

У росЗМІ поширили суперечливу інформацію щодо тіл загиблих сирійців, які ВМС РФ дістають з води, чим викликали неоднозначну реакцію користувачів мережі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


"Екіпажі кораблів регулярно бачать в прибережних водах на півночі Сирії тіла по-звірячому вбитого терористами мирного населення, в переважній більшості своїй це жінки і діти. Їх піднімають на борт і доставляють в Тартус для поховання згідно з мусульманськими традиціями. Останній раз корабель підняв з поверхні води більше десяти тіл. Це було приблизно в 200 милях на північ від Тартус. На тілах не було слідів кульових поранень, всі жертви були вбиті холодною зброєю", - наводить агентство слова "очевидця".



Примітно, що в 200 милях від Тартуса вже води Туреччини, а в 200 милях (близько 370 км) на північ від Тартуса, про які говорить "очевидець" вже і зовсім знаходиться сухопутна територія Туреччини.


Користувачі соцмереж висміяли таке нестикування в наведеній росЗМІ інформації. Так, Рогозін-на-орбіті написав: "РИА Новости: Російські моряки піднімають трупи вбитих сирійських жінок і дітей з моря в 200 милях на північ від Тартуса. І це взяті 200 км, а не морські милі, інакше це було б уже на суші, в Туреччині. При цьому ВСЕ узбережжя Сирії контролюється Асадом. "Тисячу і одного розп'ятого хлопчика" підняли російські ВМФ на півночі Сирії. Від Латакії до північного кордону Сирії всього 40 км".



Грановський Темник: "Це не 200 км. 200 миль - це в горах Туреччини вже".


Suddenl: "А навіщо вони їх убили? Просто від надлишку духовних скріп?".



Dmitry Pavlovsky: "Там "в 200 милях на північ від Тартуса". Морська миля 1852 метрів. Виходить ~ 370 кілометрах на північ від. Це вже на території Туреччини!"


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в росЗМІ поширили нову пропаганду про те, які важкі були б наслідки для людства, якби Збройні сили РФ не втрутилися б у конфлікт в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?