Путін і Ердоган домовилися про неприємну для України річ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін і Ердоган домовилися про неприємну для України річ

Путін і Ердоган домовилися про неприємну для України річ
Джерело:  РІА Новини

Уряди Росії та Туреччини підписали угоду про будівництво газопроводу "Турецький потік" в обхід України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


Угоду підписали турецький міністр енергетики і природних ресурсів Берат Албайрак і російський міністр енергетики Олександр Новак. При підписанні були присутні президент РФ Володимир Путін і глава турецької держави Реджеп Тайіп Ердоган.


Відомо, що в рамках обговорення Путіна і Ердогана "Турецького потоку" домовилися про знижку на газ для Туреччини, а також про прискорення будівництва.


Відзначимо, що угода по "Турецькому потоку" передбачає проведення двох ниток магістрального газопроводу потужністю понад 15 млрд куб м газу кожна по дну Чорного моря через територію Туреччини і далі до Європи. Таким чином Росія стала ближче до будівництва газопроводу в обхід України.


Як повідомляв ONLINE.UA,  у вересні 2016 року стало відомо про дозвіл Туреччини на будівництво морської ділянки "Турецького потоку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?