Вибори в Грузії: стали відомі результати підрахунку 100% голосів
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в Грузії: стали відомі результати підрахунку 100% голосів

Вибори в Грузії: стали відомі результати підрахунку 100% голосів
Джерело:  results.cec.gov.ge

За результатами підрахунку голосів на  парламентських виборах в Грузії  бар'єр у 5% подолали три партії: провладна "Грузинська мрія", опозиційний «Єдиний національний рух», створений екс-президентом Міхеілом Саакашвілі, а також проросійський «Альянс патріотів Грузії».

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Центральної виборчої комісії Грузії.

За даними ЦВК, правляча партія отримала 48,65% голосів. «Єдиний національний рух» - 27,12%, а "Альянс патріотів Грузії" набрав 5%.
У свою чергу, опозиціонери з ЄНР заявили про фальсифікації результатів. Засновник руху, нинішній одеський губернатор Міхеїл Саакашвілі закликав до громадських консультацій перед прийняттям рішення про те, чи варто брати участь в роботі нового парламенту.


У той же час, керівництво ЄНР представило відео і фотоматеріали щодо масової фальсифікації виборів в Аджарії, передає «Новости-Грузия».

Усього в цьому окрузі визнані недійсними 24 тисячі 677 бюлетенів. За словами глави передвиборного штабу ЄНП Левана Варшаломідзе, в більшості випадків бюлетені були подані голоси за ЄНР.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше одним з невдах грузинських виборів став колишній мер Києва Леонід Черновецький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?