Загиблих на Донбасі мирних жителів вже ніхто не рахує - волонтер
Категорія
Події
Дата публікації

Загиблих на Донбасі мирних жителів вже ніхто не рахує - волонтер

Загиблих на Донбасі мирних жителів вже ніхто не рахує - волонтер
Джерело:  online.ua

Загиблих мирних жителів на Донбасі вже давно ніхто не рахує, а серед ВСУ кожен рік війни приносить стільки втрат, скільки могли б принести три  "іловайських котла".


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA сказала український волонтер Діана Макарова.


"Є підрахунки, які мене особисто просто вразили: кожен рік війни приносить на фронті приблизно стільки ж смертей, скільки принесли б три іловайських котла (за офіційними даними, в іловайському котлі 2014 року загинули щонайменше 366 українських бійців, неофіційно називалися різні цифри, аж до тисячі загиблих. Разом з тим, за нещодавно оприлюдненими даними міністра оборони Степана Полторака, з початку 2016 році бойові втрати ВСУ склали 623 людини, - ONLINE.UA)", - сказала волонтер.


За її словами, в Україні рахують лише бойові втрати, проте є безліч небойових, які не враховані.


"За 2015-16 рік відбулося шість"іловайськів". Знову ж таки, я не знаю, наскільки вірити цим цифрам. Людина, яка це підрахувала, вела підрахунки по Книзі Пам'яті, куди, якщо не помиляюся, вносяться тільки бойові втрати. А що ж тоді говорити про небойові? ", - зазначила Макарова.


Вона також сказала, що загиблих мирних жителів не рахують не тільки бійці АТО, а навіть їх сусіди.


"А мирних взагалі ніхто не рахує. Зараз, коли обстрілюють якісь населені пункти - ту ж Авдіївку або Станицю - я дзвоню хлопцям з одним питанням: чи всі цілі? Чую у відповідь: один середній, один важкий, два" двохсоті ". .. "А мирні?" - запитую. "А ми не знаємо. Мирних давно ніхто не рахує"... Ми приїжджаємо в ці населені пункти, говоримо з людьми. Запитуємо: ось були обстріли - скільки загинуло мирних? Нам відповідають: а ми не знаємо ... Люди давно вже навіть не цікавляться", - підкреслила волонтер.


За її словами, в смертях людей частково винна держава, яка не впоралося з навалою переселенців і, в підсумку, людям нікуди виїжджати із зони АТО.


"Мирні гинуть. Ми можемо сотні разів говорити, що вони самі винні, вони живуть на лінії вогню, нехай вони виїжджають звідти. Але ми прекрасно розуміємо, що виїжджати їм нікуди. Ні-ку-ди. Тому що країна не впоралася на своєму офіційному рівні з навалою переселенців. Нічого не вийшло. Якусь частину людей взяли і розмістили. Але прийняли б і розмістили їх, якби не ці тисячі волонтерів, які займалися вивезенням переселенців? А частина людей побідувала - і повернулася назад. Повернулися в так звані ДНР і ЛНР. Вони б і раді, можливо, жити саме в Україні. Вони бігли саме в Україну. Але вони повернулися в недореспубліки, тому що тут вони точно так само потребують і голодують. Тому вони повертаються на лінію вогню, з якої втекли. Такий ось фаталізм: чому бути - того не минути", - сказала Макарова.


Повний текст  інтервью читайте на ONLINE.UA: За два роки на Донбасі було шість "іловайських котлів" - волонтер Діана Макарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?