Діячі культури Росії знову присягають на вірність Кремлю: з'явилися відео та яскраві приклади
Категорія
Культура
Дата публікації

Діячі культури Росії знову присягають на вірність Кремлю: з'явилися відео та яскраві приклади

Діячі культури Росії знову присягають на вірність Кремлю: з'явилися відео та яскраві приклади
Джерело:  Нова газета

Діячі культури в Росії змушені всіма силами демонструвати свою лояльність і відданість  президенту РФ Володимиру Путіну, аби забезпечити своє майбутнє і професійних успіх, який багато в чому залежить від державних замовлень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  «Новую газету».

Одним з майданчиків, на якому діячі культури дають своєрідну «клятву вірності», стала передача «Чай з Захаром», яка виходить на телеканалі «Царгород».
Варто відзначити, що сам канал належить бізнесменові Костянтину Малофєєву, відомому своєю прихильністю державному православ'я в Росії, а головним редактором каналу є Олександр Дугін, відомий закликом до вбивства українців.
Ведучим передачі є Захар Прилепин, який, розливаючи чай, ставить своїм гостям запитання про любов до Батьківщини, неприязні до лібералів, ставлення до Путіна, Майдану і анексії Криму.


У свою чергу, гості передачі намагаються пояснити, чому вони люблять Росію і не люблять Захід.



Так, продюсер і театральний режисер Едуард Бояков  заявив про волі Божу: в 40 років, після втрати брата, про існування якого він до останнього не знав, до нього прийшло усвідомлення необхідності покаяння за скоєні гріхи.
Чеченський письменник Герман Садулаєв заявив про свою готовність спокутувати провину кров'ю. Письменник стверджує, що готовий померти на полі бою, захищаючи Росію від зовнішніх і внутрішніх ворогів, а оскільки воювати він не вміє, то, щойно трапиться нагода, візьме гранату, висмикне чеку - і кинеться під ворожий танк.


Режисер і сценарист Олександр Веледінський, пояснюючи свої симпатії до Кремля, послався на досвід спілкування з продюсерами з Голлівуду: на самому початку кар'єри американці запропонували проект, Веледінський детально вивчив пропозицію і зрозумів, що нічого не вийде, оскільки він росіянин, а їх у США нібито бояться і не люблять. 

Письменник Сергій Шаргунов апелював до правильного з точки зору нової російської ідеології походження і біографії. Шаргунов вірний Росії і президенту, його батько - православний священик, викладач Московської духовної академії, а мати - селянка. Шаргунов з самого дитинства на потрібній стороні. Під час палких дискусій в будинку батьків, будучи 7-річним, він начебто мирив монархістів і демократів. У 13 років захищав Верховну Рада РФ від Єльцина, в 17 - мітингував з червоними націоналістами генерала Рохліна.

Режисер Юрій Биков розповів про те, що він родом з провінції і знає російську життя не з чуток. На відміну від столичної богеми, у якій прийнято бачити в російського життя тільки бруд і біль, він бачить інше. Крізь недоліки він бачить суворий і разом з тим прекрасний образ своєї батьківщини і милується ним.


Музикант Олександр Скляр, лідер групи «Ва-Банк», розповів про те, як він раптово змінився на краще завдяки наявності в його роду священиків і козаків - носіїв «глибинного козацтва». Ще однією причиною він назвав вплив радянського письменника-окультиста Євгена Головіна, з яким Скляр був знайомий в юності і чиїми ідеями захоплювався.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  відомий російський опозиціонер Михайло Ходорковський звинуватив Путіна у страшних злочинах - фінансуванні вбивства тисяч українців та варварських бомбардуваннях Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?