Гучне вбивство на Донбасі: з'явилася сенсаційна оцінка розслідування
Категорія
Події
Дата публікації

Гучне вбивство на Донбасі: з'явилася сенсаційна оцінка розслідування

Гучне вбивство на Донбасі: з'явилася сенсаційна оцінка розслідування
Джерело:  online.ua

Розслідування вбивства волонтера Андрія Галущенко, відомого під позивним «Ендрю» і співробітника Державної фіскальної служби з мобільної групи по боротьбі з контрабандою, яка сталася у вересні 2015 року під Луганськом, навмисне затягується, оскільки «ниточки» ведуть в дуже високі сфери.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловила волонтер Діана Макарова.


Нагадаємо, 2 вересня біля міста Щастя, на Луганщині, була розстріляна зведена мобільна група в ході виконання завдання по боротьбі з контрабандою. На шляху проходження групи були закладені міни, а бійців з підірваної машини розстрілював снайпер.
Всього в результаті нападу були вбиті двоє людей, ще четверо отримали поранення.


«Зрушень немає - абсолютно ніяких. Та ми й не чекали, що будуть якісь зрушення», - заявила Макарова, коментуючи розслідування того нападу.


Волонтер додала, що ніхто не знав, «що події будуть розвиватися саме так».


«Навіть на рівні журналістів. Справа в тому, що як тільки якийсь журналіст починає докопуватися до суті того, що сталося, як все сталося - йому або рубають тему, або просто звільняють. Знаю не один випадок, коли журналісти залишилися без роботи саме тому, що залізли занадто глибоко в тему загибелі групи Галущенка», - впевнена вона.
При цьому Макарова не змогла відповісти на питання, що ж такого страшного в цих секрети і чому журналістам не дозволяють докопатися до причин загибелі мобільної групи.


«Я не займалася розслідуванням смерті Ендрю. Я просто спостерігала, як розслідують інші. І я не можу не розуміти, що ті ниточки тягнуться дуже високо. Що журналістам і слідчим дозволено крутитися лише навколо мотивів середньої ланки людей, тієї розвідки 92-ї бригади, на яку все це хотіли повісити - і забути про цю історію. Та не вдалося», - підкреслила вона.


Волонтер переконана, що, «якщо присутність там розвідки 92-ї бригади було легко довести, то з мотивами виявилося куди складніше».


«Та й ниточки, напевно, повели вище. Тим більше, в Луганській області після того дуже швидко прибрали керівництво, прибрали Туку (волонтера Георгія Туку після і звільнення з посади голови Луганської ОДА призначили заступником міністра з питань окупованих територій і переміщених осіб - Ред.), Поставили знову "стару гвардію", яка працювала ще до революції. Цікаво, чому це було зроблено, що саме вони контролюють - і чи контролюють? Поки що на ці питання відповідей немає », - зізналася вона.


Макарова зазначила, що «не так давно в розслідуванні смерті Ендрю взагалі була дика ситуація».


«Прокуратура зробила запит до Росії, попросила допомоги у розслідуванні цієї справи. Звернулася по допомогу до країни, з якої ми воюємо ... Я впевнена - офіційні служби, попри обіцянки, не зацікавлені в повному розслідуванні загибелі групи. Але я вірю в те, що правда вміє вилазити навіть з могил. Колись ми дізнаємося цю правду», - резюмувала вона.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: За два роки на Донбасі було шість "іловайських котлів" - волонтер Діана Макарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?